maanantai 23. lokakuuta 2017

Syksykuvia

Ilmat ovat olleet aivan mielettömät ja olemme päässeet nauttimaan hienoista aurinkoisista päivistä. Lämpöä on riittänyt, mikä on toisaalta todella kivaa, mutta hevosen kannalta aikamoisen rankkaa, kun Morillon on talvikarvansa kanssa hikoillut todella nopeasti. Klippaamaan emme ole vielä kerenneet, mutta on ollut mukavaa, kun hevonen on nyt sitten saanut olla vielä ilman loimea ulkona, kun ilma on ollut niin lämmin. Klipattuna kun pitäisi kuitenkin aina pitää joku takki niskassa.. Tarkoitus olisi kuitenkin täksi talveksi klipata, sillä kuivatus kestää tällä hetkellä aina vähän liian pitkään, enkä viitsi loimittaa märkää hevosta, saati jättää ilman loimea kuivumaan.

Meillä on nyt edelleen kokeilusatula käytössä, Morillon liikkuu sillä todella hyvin, ero meidän satulaan on kyllä huima.. Estesatulan hankimme nyt vihdoin myös, mutta se täytyy nyt vielä sovittaa kunnolla, mutta se ei minua stressaa kuten tuo koulusatula, sillä sitä luonnollisesti käytämme enemmän. Maastoiluun olisi kyllä kiva saada estesatula käyttöön, sillä olen nyt aloittanut kasvattamaan Morillonin kuntoa pitkillä laukkapätkillä.
Viime perjantaina laukkasin sen kanssa jo 3 km ylämäen, jonka se jaksoi hienosti. Tarkoitus olisi aina vähän pidentää laukkapätkää, onneksi meillä on täydellinen metsätie tuollaista varten, joka on jatkuva ylämäki, välillä jyrkempiä pätkiä ja välillä loivaa. Mutkissa voimme harjoitella vaihtoja ja vastalaukkoja ja tähän mennessä Morillon on kyllä tehnyt aina kaiken hienosti. Se on jopa oppinut nyt jo vähän spurttailemaankin, siitä tuskin koskaan tulee kauhean nopeaa juoksijaa, se on yleisestiottaen aina suhteellisen rauhallinen, Acasinaan verrattavaa vauhtia siitä ei kyllä koskaan tule saamaan. Mutta eipä se ole tarpeellistakaan, tuollainen treeni on kivaa niin minulle, kuin hevosellekin, eipä sillä vauhdilla niin väliä. Ja jos hevonen juoksee vähän hitaampaa, niin ei tarvitse odotella perässäjuoksevaa koiraanikaan niin kauaa!

Alla kuvapläjäys syksyisiä kuvia!























2 kommenttia: