perjantai 10. marraskuuta 2017

Viikkokatsaus

Viime päivinä olen taas arvostanut tätä Morillon-elämää, kun se on taas ollut aivan älyttömän kiltisti.
Sunnuntaina Marlies hyppäsi sillä pikkuesteitä ja meni kyllä jo tosi hyvin! Siihen nähden, miten paljon Marliesia jännitti, oli Morillon kyllä aivan järjettömän kiltti, se ei paljoa jännityksestä välitä, sillä se tosiaan tykkää hypätä. Uskoisin, että se juoksisi mielummin esteen läpi, kuin kieltäisi tai juoksisi ohi.. Patrick oli myös todella ylpeä heistä, hän nyt muutenkin on aivan järjetön Morlifani, aina käydessään täytyy meidän varautua ainakin kymmenen minuutin kehumistuokioon.. Mielelläänhän sitä kuuntelee, kun joku fanittaa meidän hevosta!

Tämä viikko on näyttänyt treenien kannalta tältä:

Maanantai: Ilman satulaa 1h käyntiä maneesissa, venyttelyä eteen-alas ja paljon väistöjä, avoja, sulkuja, kaikenlaisia taivutuksia.. Morillon oli todella letkeä ja selvästi nautti, kun sai rauhallisessa tahdissa venytellä kunnolla.
Tiistai: Marlies Klausin kouluvalmennus. Morillon oli maanantain venyttelyjen jälkeen todella letkeä ja Marliesilla oli hyvä fiilis. Valmennuksen jälkeen ratsastin itse vielä ilman satulaa ja suitsia käyntiä, ensimmäinen kokeilukerta ja meni todella hyvin, kaarteet ja pysähdykset ok, suoraan vähän hankalaa :D
Keskiviikko: Ratsastin myöhään illalla maneesissa, paljon siirtymisiä ilman jalustimia ravi-pysähdys-ravi ja käynti ravi. Laukassa voltteja ja voltilla laukka-käynti-siirtymisiä ja ravi-laukka-ravi siirtymisiä vain muutamalla raviaskeleella välissä. Laukka-ravi siirtymisissä jään helposti liian vahvaksi kädellä, Morillon jännittyy enkä pysty istumaan kunnolla ravin ensimmäisissä askeleissa... Vaatii siis treeniä.. Morillon oli aluksi vähän laiskahko, mutta vertyi onneksi nopeasti. Siirtymiset sujuivat todella hyvin, hetkittäin pyysin vähän isompaa kokoamisatetta ja korkeampaa niskaa. Pieniä pätkiä raviavoja ja -sulkuja pitkällä sivulla ja nopeita zikzak-väistöjä ravissa, TOSI hyvä ja sain takajalat erittäin nopeiksi ja hyvin alle, samaten lavat hyvin auki.
Torstai: Maasto. Pitkä pätkä laukkaa (5km) välillä vaihdellen laukkaa. Todella hyvä laukkapätkä, välillä spurttipätkiä ja Morillon innostui muutamaan otteeseen oikein kunnolla juoksemaan.
Morillon hikosi niin paljon, että kuivatteli solariumissa tunnin... Note to self... Osta jo vihdoin se klipperi..
Perjantai: Madotuksen jälkeinen täysvapaa.

Huomenna on tarkoitus ratsastaa Morillon letkeästi läpi ja sunnuntaina on taas Klausin valmennus. Tälläisiä meidän viikot yleensä ovat, yritän liikuttaa lähes joka päivä, nyt varsinkin, kun hevoset ovat pikkutarhoissa. Aamuisin Morillon menee kyllä joka päivä kävelytyskoneeseen eli se ei koskaan ole kokonaan liikkumatta. Tarhassa Morillon ei yleensä liiku ollenkaan, se vain seistä nököttää siellä katselemassa. Nyt viimeaikoina se on kyllä keksinyt itselleen vähän viihdykettä ja on tuhonnut aitoja, jotta se pääsisi kavereiden luokse.. Kivoja ylläreitä, kun hevonen onkin yhtäkkiä naapuritarhassa kaverin luona.. Valitettavasti meidän talvitarha on niin pieni, ettei siinä oikein voi olla kaverin kanssa.. Meidän tallin ainut miinuspuoli.. Itse bongasin kyllä vielä kohdan, johon saattaisi saada vielä yhden tarhan rakennettua, mutta täytyy nyt selvittää, olisiko se mahdollista. Olisi kyllä hyvä idea saada tuo puuhapete kaverin kanssa tarhaan, jotta se ei itse pakkohankkisi kavereita. Onneksi se on tuhonnut tähän mennessä vain sähköaitoja, eikä muuta ole käynyt.

Satulahommat ovat nyt hiukan edistyneet, estesatula (Prestige Elastic Professional New) on nyt uudelleentopattavana ja se meidän pitäisi saada ensi viikolla. Maastoilua ajatellen odotan estesatulaa kovasti!

Mittatilauskoulusatula on nyt tilattu.. Siinä vaan menee aika pitkään, että saadaan se (kiitos "meidän" (ehkä piiiikkusen enemmän Marliesin) erikoistoivomusten..), joten meille nyt jää lainasatulaksi tuo mikä meillä nyt on ollut jo muutaman viikon ajan kokeilussa (3s-Bentley Classic S). Valitsimme 3s-satulan, joka on itävaltalaista (ja jopa paikallista!) käsityötä. Meidän tallilaisilla on useilla 3s satula ja olen tykästynyt niihin kovasti, ne ovat upeita satuloita ja saimme tilattua juuri meidän näköisen satulan. Emme (tietystikään..) tilanneet mitään valmiista malleista, vaan sekoituksen parista plus vielä omia lisätoivomuksia. Tilattu on nyt sitten musta yksisiipinen satula isoilla tuilla, itse en välitä paneelin kuvioista, joten jätimme kuviot pois, mutta takakaaressa on sitten senkin edestä blingiä. Siihen tilasimme koko yläosan pituudelta Swarowskin kristallit ja takakaari on tummanruskeaa lakkanahkaa. Tikkaukset ovat vaaleanruskeat (about Morillonin väriset). Istuimen tilasin vähän pehmeämpänä, kuin tuossa kokeilusatulassa, joka on mielestäni vähän liian kova. Nyt sitten vain odottamaan :)

Alla kuvia meidän upeista maisemista, tänä syksynä on kyllä ollut aivan mielettömän kaunista. Syksy vaan valitettavasti alkaa olla lopuillaan, ensi viikon keskivaiheille on luvattu ensimmäiset yöpakkaset.. Brr.. No, en saa valittaa, kun on tähän mennessä ollut ihana syksy ja saanut nauttia kauniista ilmasta normaalia syksyä enemmän.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti