torstai 11. tammikuuta 2018

Hyvää alkanutta vuotta!

Meillä ei ole tapahtunut oikein mitään ihmeellistä sitten viime kerran, edelleen tehdään hommia ahkerasti ja Morillon sen kuin kehittyy. Joulukuun alussa lähdimme taas korottamaan vaatimustasoa ja nyt Morillon joutuu kyllä jo kunnolla töihin.

Olin itse joululomalla Suomessa viikon ja sen ajan Klaus ratsasti, kuten myös sen jälkeen, kun itse olen ollut taas kovassa flunssassa, jonka otin tuliaiseksi mukaan Suomesta. Olen itse nyt vasta pariin otteeseen jaksanut ratsastaa tammikuun puolella..

Ennen joulua Morillon rupesi vähän testailemaan, kun olen aika paljon treenannut laukannostoja. Sille jäivät ne nostot aikalailla päälle ja viime viikkoina se on sitten aina mielummin yrittänyt nostella laukkaa, kuin jatkaa isommassa ravissa. Hienoahan se tietysti on, että se laukka on ruvennut nousemaan helpommin, mutta nyt sitten saakin ravia hioa ihan eritavalla, kun se on keksinyt, että se laukka onkin vähemmän rankkaa, kuin iso ravi.

Vähän on siis saatu keskustella, mutta en kyllä voi valittaa, kun koko viisvuotisvuosi meni niin ongelmitta ja täysin ilman teineilyjä. Nyt kuusivuotiaaksi kääntyvä Morillon onkin alkanut tajuamaan voimansa, en nyt sano, että se edelleenkään teineilisi, mutta huomaa, että sillä alkaa olla voimaa ja enemmän omaa tahtoa.

Nyt olemme sitten siirtäneet laukannostoharjoitukset enemmänkin käynti-laukka nostoihin ja käytetty se ylimääräinen laukkailukiinnostus siihen. Vähitellen nostot käynnistä ovat alkaneet toimimaan erittäin hyvin. Aluksi Morillon vähän kuumui niitä treenatessa, mutta nyt se on alkanut käyttämään voimansa enemmänkin siihen itse nostoon, kuin sen jälkeiseen laukkaan. Laukka on edelleen todella hyvää, on kyllä käsittämätöntä verrata millainen sen laukka oli esim vaikka viime vuoden alussa ja mitä se nyt on. Ero on valtava, vaikka sitä vuosi sitten vielä kuvitteli, että se laukka oli jo silloin hyvä.

Raviin taas on nyt ruvettu ratsastamaan enemmän askelpituutta, olemme nyt ruvenneet vaatimaan enemmän lisäyksiä ja nyt Morillon jaksaa lisätä ravia jo yllättävän pitkät pätkät. Lisäysten kanssa olemme olleet tähän saakka todella varovaisia ja otettu vain parin askeleen mittoja. Vähitellen sitä on nyt ruvettu treenaamaan ja katsomaan, ettei Morillon nosta lisäyksestä heti laukkaa, vaan todella pysyy siinä lisätyssä ravissa. Aina välillä saa olla kyllä tarkkana, mutta nyt, kun olemme keskittyneet enemmänkin niihin käyntinostoihin, alkaa ravikin taas pysymään ravina.

Olen nyt pyrkinyt siihen, että Morillon hyppää joko kanssani selästä käsin pieniä esteitä, puomeja ja kavaletteja noin kerran viikossa. Jos itse en hyppää, irtohypytän sitä. Irtohypytyksestä se nimittäin tykkää hirveästi ja on kyllä aina erittäin motivoitunut hyppäämään. En tarvitse mitään apuvälineitä irtohypytyksessä, ihan yksikseni ilman piiskaa ja yleensä ilman ääntäkin saan Morlin helposti hyppäämään yli, tässä alla video viime kerrasta, tämä on vielä joulukuun puolelta, ennen kuin lähdin Suomeen.


Alla muita kuvia joulukuulta! Tällä hetkellä ilma näyttää enemmänkin maaliskuulta, lumesta ei ole tietoakaan.. Onneksi sentään ennen joulua oli lunta parina päivänä, niin sain edes muutaman talvisen kuvan. Toivottavasti se talvi vielä tulisi, täällä on kyllä nyt ihan ihmeellinen varhaiskevät.. Hevosetkin ihmettelevät ja monet hevoset elelevät jo ihan kevättä rinnassa..













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti