sunnuntai 26. elokuuta 2012

Uutta ulottuvuutta ratsastukseen

Olen jo kauan mietiskellyt ratsastuksen osuutta kuntoni ylläpitäjänä ja päätin ruveta seurailemaan asiaa vähän tarkemmin. Hankin sykemittarin, jolla voin seurata parhaiten miten paljon ratsastus kuluttaa ja millainen ratsastus kuluttaa enemmän ja millainen vähemmän.
Seurailin tänään sykettä välillä vilkaisemalla ranteessa olevaa mittaria ja huomasin, että harjoitusravi ja laukka kevyessä istunnassa nostivat sykkeen kyllä oikein yllättävän korkealle. Rupean nyt seurailemaan sykkeitä muutenkin urheillessani niin saan sitten vähän laajemmin katsottua, miten hyvää urheilua ratsastus onkaan. Onhan se nyt sanomattakin selvää, että ratsastus on urheilua, mutta minua kiinnostaa tietää, mihin muuhun lajiin se olisi vaikkapa verrattavissa.
Tänään suhteellisen kevyt ratsastus kulutti 519 kaloria, joka mielestäni oli kyllä aika hurja määrä.. Landorin ratsastus on kyllä minulle rankempaa, kuin esim Remingtonin ratsastus, täytyypä sitten ylihuomenna (JEE!!!) katsoa, miltä lukemat Remin kanssa näyttävät.
Ostin Polarin FT7-mittarin, hinta oli Sportiassa 110e, eli aikalailla keskihintainen. Tämä kertoo myös, milloin urheilu muuttuu kuntoa kohottavasta liikunnasta rasvaa polttavaksi, ajattelin, että se on ihan hauska tietää.

Landor oli tänään kyllä mukavampi, kun nyt olen tietysti viimeisenä päivänä tajunnut miten se toimii.. Sen kanssa pitää olla kyllä hyvin määrätietoinen ja päättäväinen, heti jos se huomaa, että ratsastaja on vähän hällä väliä-asenteella liikkeellä, niin se ei todellakaan viitsi keskittyä. Tänään lähdin jo heti vakaalla kädellä liikenteeseen, ennen olen yrittänyt alusta saakka saada sitä irti oikealta, mutta näköjään paras tapa on, että antaa sen ensin ravata itsensä lämpimäksi ja sitten vasta ruveta tekemään kädelläkin jotakin. Onhan se iso hevonen ja vaatii vähän enemmän verryttelyaikaa, niin ei se kovin ihmeellistä olekaan, että aluksi tärkein on vaan, että mennään hyvää tahtia eteenpäin. Heti jos annan sen madaltaa tahtia, se joko rupeaa todella vahvaksi suustaan tai tarjoamaan passagea.
Lopuksi annoin Landorin laukata koko isoa kenttää ympäri ja voi että se nautti! Heti huomasi, että noin ison hevosen täytyisi päästä laukkaamaan kunnolla, oli nimittäin aivan järjettömän irtonaista ravia, mitä mentiin laukkaamisen jälkeen! Tuntui ihan superhyvältä, kun se oli läpikotaisin rento.
Harmittaa, että tänään vasta sain sen menemään haluamallani tavalla, mutta kohta kahden vuoden ajan aina suomilomillani olen huomannut, että Landor vaatii aikaa ja totuttelua, ihan kenen vaan kanssa. Aika mielenkiintoinen hevonen ja olisi kyllä mahtavaa jos voisin pakata sen mukaan matkalaukkuun ja ottaa mukaan kotiin.. Menen huomenna jos vain kandini äärestä kerkeän, vielä katsomaan, kun Landorin ratsuttaja menee sillä, toivottavasti saisin kuvia edes heistä.

 
Tuli tuosta ylläolevasta kuvasta mieleen, että sain vähän aikaa sitten tietää, että Sally on myynnissä. Osasin kyllä odottaakin, että se pistettäisiin myyntiin, kun se ei enää 140-luokissa pärjää. Voi, kun minulla vaan olisi aikaa ja rahaa toiseen hevoseen Remingtonin lisäksi.. Jos en olisi päättänyt hankkia autoa, niin Sally kyllä tulisi minulle ja jos Remington ei olisi minulle niin valtavan rakas, niin se kyllä vaihtuisi Sallyyn.. Jos ja jos.. No, toivottavasti Sally löytää hyvin kodin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti