keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Hyvää uutta vuotta 2017!

Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti joulu meni kaikilla yhtä hyvin, kuin meillä. Tämä oli nyt ensimmäinen Itävallassa viettämäni joulu ja mukavaahan se oli ensimmäistä kertaa omassa kodissaan olla joulu, vaikka tosiaan vähän outoa olikin ilman perhettäni. Äitini oli kuitenkin joulun jälkeen täällä vajaan viikon ja sain hänet ottamaan minusta ja Morillonista videon, tämä kuvaa aika osuvasti tämänhetkistä fiilistä tuon hevosen kanssa, meno on aikalailla tasaista ja mukavaa.



Uusi vuosi toi meille kyllä muutoksiakin, pitkän pohdinnan jälkeen päätimme, että nyt vain minä ja valmentaja ratsastamme. Vaikka tähän saakka hevosen pitäminen yhdessä onkin ollut ongelmatonta ja mukavaa, on tilanne nyt valitettavasti se, ettei Marlies uskalla ratsastaa Morillonia. Mitään ei ole tapahtunut, mutta hän on liian epävarma ja fiksu hevonen on sen nyt keksinyt ja on oppinut, ettei välttämättä tarvitsekaan tehdä hänen kanssaan sitä, mitä hän pyytää. Marlies on jatkossa mukana tiimissä hoitajana ja henkisenä tukena, mutta ei näillä näkymin ole enää ratsastamassa.

Arjessa muutos ei tule oikeastaan näkymään paljoa, kun tähänkin saakka minä olen ollut enemmän tallilla. Valmennuksia tuskin yksin tulen ottamaan kolmea kertaa viikossa, mutta jatkossakin Klaus tulee varmasti käymään ainakin sen kerran viikossa, täytyy tietysti katsoa miten pärjäilen yksin.

Muuten viimepäivät ovat menneet todella kivasti, vastalaukat sujuvat nyt ongelmitta ja Klaus siirtyi taas askeleen vaativampaan suuntaan ja pyysi avo- ja sulkutaivutuksia. Molemmat sujuivat hienosti, joten sulkuväistökin on nyt kokeiltu ja hienosti siitäkin selvittiin. Uusia asioita Klaus ja minä kokeilemme silloin, kun Morillon on erittäin hyvä, mitä se onneksi onkin suurimman osan ratsastuksista. Välillä siitä huomaa, että se mielummin menisi karsinaan nukkumaan ja silloin se pääseekin helpommalla, mutta onneksi noita nukkumattipäiviä on aina vain harvemmin.

Teemme Morillonin kanssa paljon maastakäsin hommia, sillä se tekee sitä hyvin mielellään ja oppii temppujakin todella nopeasti. Mielelläni haluaisin kokeilla vähän isompiakin irtohyppyjä, mutta tähän mennessä emme ole oikein vielä kerenneet, joten pienet ovat nyt saaneet riittää. Morillon hyppää todella mielellään ja hyppelee ihan huvikseen kavaleteista yli, kun juoksee vapaana maneesissa. Kätevää, kun sitä ei tarvitse edes ohjata esteelle, vaan se menee ihan itsestään yli. Kunpa se toimisi selästäkin yhtä helposti :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti