sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Talvikivaa

Viime päivinä on tuntunut siltä, kuin koko Eurooppaan olisi iskenyt kunnon siperialainen talvi. Onneksi ihana talvi-ilma on tullut tännekin! Lunta on ihan älyttömän paljon ja kerrankin se todellakin on myös jäänyt maahan. Eipä tälläistä ole ollut enää vuosiin, joten tästä täytyy ottaa kaikki irti.

Onneksi meillä on tuo maailman ihanin nurmikenttä, jolla uskaltaa ratsastaa ihan normaalisti lumisenakin, kun tietää, että pohja on varmasti tasainen. Morli oli onneksi innoissaan lumesta, mutta pysyi silti hyvin käsissä ja oli ihan älyttömän hyvä ratsastaa. Olen nyt parina päivänä ratsastanut pihalla, enkä todellakaan voi valittaa. Tänään rupesi tuulemaan niin paljon, että menimme lumisten alkuveryttelyiden jälkeen maneesiin, jossa Klaus sitten ratsasti minun jälkeeni, mutta lopetti pian, kun kerta hevonen oli niin älyttömän hyvä. Se oli tänään niin yhteistyöhaluinen ja eteenpäinpyrkivä, ettei hevoselta voi toivoa yhtään enempää. Ihan mieletön hevonen.

Tässä kuvia tämän päivän alkuverkoista ulkoa!







Viikko alkaa huomenna Morlin osalta luultavasti vapaapäivällä, mutta tiistaina minulla on valmennus. Muuten pystymme toivottavasti vielä monena päivänä ratsastamaan ulkona, minua ei kyllä ollenkaan haittaisi jos tämä talvi jatkuisi. Mukavaa vaihtelua kamalalle pimeydelle..

Muuten Morillonin suunnitelmiin kuuluu valmistautumista helmikuussa olevaan ohjasajo-kurssiin, kun saamme saksalaisen gurun meille viikonlopuksi. Olen kuullut, että hänellä on todella saksalainen tapa käsitellä hevosia, joten saa nähdä onko se mielestäni liian kovakouraista. Tällä hetkellä Morillonille on varmasti järkevää näyttää vähän jyrkempiä rajoja, mutta rajansa tietysti kaikella. Olen muutamaan otteeseen ohjasajanut Morillonia, mutta en oikeastaan koskaan kauhean tosissani. Nuoren hevosen kanssa se tuskin olisi ollenkaan huono idea, joten odotan innolla kurssia ja toivottavasti opin uusia tapoja, joilla treenata hevosta. Koskaan ei voi oppia liikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti