keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kotona taas ja hommat jatkuvat


Kylläpäs viime viikko pyrähti nopeasti ohi! Ahkeroimme Acasinan kanssa koko viikon, eikä se onneksi pelleillyt enää kauheasti maanantain jälkeen. Vähän se oli kyllä hankala, se ei selvästikään ole oikein suuri aamuliikunnan fani. Kävin koko viikon aina aamulla jo ratsastamassa, sillä oli melkoiset helteet ja jouduin olemaan koko viikon töissä, joten täytyi lähteä jo aamulla aikaisin liikenteeseen.

Oikeastaan joka päivä jouduin aina aluksi vähän keskustelemaan Acasinan kanssa, kun sillä ei oikein ollut työmotivaatiota. Viiden minuutin jälkeen se kyllä onneksi rentoutui ja pääsimme kunnolla hommiin. Mentiin oikeastaan koko viikko paljon laukkaa ja todella paljon siirtymisiä. Ravi-käynti-siirtymisiä olemme harjoitelleet nyt urakalla, jotta Acasina joutuu koko ajan keskittymään ja siirtymisten avulla saan Acasinan varsin kivasti toimimaan. Mukana treeneissä oli oikeastaan lähes joka päivä puomeja ja keskiviikkona hypättiin kavalettia. Kavaletin avulla tulee treenattua lyhyempää, hallittua laukkaa, jolloin oikein tuntee, miten etupää nousee ja koko hevonen tekee hommia.

Perjantaina menin vasta myöhään illalla tallille ja kävin tekemässä pienen kävelylenkin Acasinan kanssa ihan maastakäsin. Huomasin, että enpä olekaan käynyt Acasinan kanssa tuolla tavalla kävelyllä oikeastaan koskaan. Se ei ihan ymmärtänyt tylsän kävelyn syytä ja vähän yritti pörheillä milloin mistäkin syystä. Juoksutin sen vielä pikkulenkin jälkeen.

Lauantaina olin tallilla taas jo ennen kahdeksaa, kun olin lähdössä aamupäivällä reissuun ja halusin lauantaina vielä pistää Acasinan kunnolla hommiin. Hypeltiin kavalettia ja Acasina oli oikein hyvä, vaikka oli taas aluksi vähän kiukutellut.

Sunnuntaina Acasinalla oli laidunpäivä ja maanantaina Etta oli juoksuttanut sen. Olimme sopineet, että Etta olisi vielä tiistainakin liikuttanut sen, mutta hän ei ollut sittenkään kerennyt ja tulin itse vasta yöllä kotiin. Tuskinpa Acasinaa paljoa oli häirinnyt muutama kevyt päivä, kun helteet hipoivat 35 astetta ja täällä oli ollut melkoisen tunkkainen ilma.

Itse olin vuorilla, jossa kyllä sielläkin oli ihan järjettömän kuuma. Kävin taas tekemässä pitkän vaelluksen ja mountainbiket meillä oli myös mukana. Pyörillä vedimme aikamoisen reissun myöskin, yli 30 asteessa oli kyllä melkoisen rankkaa polkea, mutta upeat maisemat kyllä motivoivat minua näkemään vielä seuraavankin mutkan takana aukeavat näkymät.

Tänään lähdin taas aamulla tallille, kun oli luvattu ihan hullua hellettä. Olin ennen kahdeksaa tallilla ja silti oli jo yli 25 astetta.. Acasina tuli innokkaana vastaan laitumella ja lähti varsin innoissaan töihin. Juoksutin sitä hetken, ennen kuin nousin selkään, jotta näkisin minkälaisella tuulella se oli. Ihan järkevästi se käyttäytyi juoksuttaessa, mutta ratsastaessa se oli hiukan hankala taas hetkittäin. Kun keskityin siihen, että ratsastin kunnolla eteen, heti, kun Acasina yritti pelleillä, niin selvisimme ilman sen suurempia keskusteluita. Laukkasimme tänään paljon ja taas jatkoimme siirtymisten harjoittelua.

Acasina ei taida olla kesähevonen, huomaan selvästi, että kuumimilla ilmoilla sitä vähän kiukuttaa, eikä se viitsisi keskittyä kovinkaan pitkiä aikoja. Täytyisi varmaankin mennä vielä vähän aikasemmin se liikuttamaan, kun ei vielä olisi niin kuuma. Tänään Acasina hikosi melkoisen määrän ja sai ratsastuksen jälkeen pitkän suihkun, jota se selvästi osasi arvostaa. Acasina ei oikein perusta vedestä, eikä tykkää suihkuttelusta, mutta tänään se rentoutui ja seisoi nätisti suihkun ajan. Teki mieli mennä itsekin suihkun alle, kun lämpötila oli taas kerennyt nousta jo 30 asteeseen, ennen kuin pääsin pois tallilta.

Tähän loppuun taas pari vuorikuvaa :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti