maanantai 2. kesäkuuta 2014

Maanantai



Torstaina ja perjantaina ahkeroimme Acasinan kanssa vielä kunnolla, kun tiesin, etten viikonloppuna kerkeä paljoa hevoseen panostamaan. Acasina teki siis töitä oikein kiltisti monta päivää putkeen ja oli ihan joka päivä oikein hyvä.

Keskiviikkona menin jännittäen tallille, että onkohan molemmat takakengät vielä kiinni ja sain kerrankin yllättyä positiivisesti. Kengät oli vielä jaloissa! Gerald sanoi minulle, että minun täytyy vahtia, ettei Acasina onnu, kun hän oli joutunut tekemään pari riskinaulaa. Acasina kuitenkin liikkui puhtaasti, joten kengitys oli onneksi onnistunut, vaikka lähtökohdat olivatkin aikamoisen hankalat.
Nyt maanantaina kengät ovat edelleen kiinni, joten selvästi riskinottaminen kannatti ja kavion seinämät ovat sittenkin hiukan paksummat, kuin luulimme.

Olin viikonlopun vaeltamassa, joten lauantaina Acasina vain tarhaili. Sunnuntaina kävin illalla tallilla ja juoksutin Acasinan suhteellisen kevyesti, jotta se pääsi edes vähän liikkeeseen. Hankin viime viikolla Acasinalle naruriimun juuri tälläisiä nopeita juoksuttamisia varten ja se sopii mielestäni Acasinalle varsin hyvin.

Tänään olin aika poikki viikonlopun ahkeroinnista, joten olisin mielelläni tehnyt Acasinan kanssa maastolenkin. Acasina oli kuitenkin aivan äärettömän raivostuttavalla tuulella, joten ei päästy pitkälle tallinpihasta, kun jo päätin, että tänään tehdään sittenkin hommia. Menimme kentälle, jossa Acasina oli ihan täysi idiootti, se hyppäsi jopa pari kertaa pystyyn.. En tajua mikä sitä vaivasi.. En viitsinyt ruveta leikkimään hengelläni, joten hain liinan ja goguen ja juoksutin Acasinan kunnolla, ennen kuin kokeilin uudestaan ruveta ratsastamaan.

Kun hyppäsin uudestaan selkään, oli Acasina oikein hyvä ratsastaa. Ei ollut enää mitään merkkejä pelleilystä. Laukattiin paljon ja tehtiin loivia kiemurauria vastalaukassa. Harjoitus vaati Acasinalta aika paljon keskittymistä, mikä oli vain hyvä, kun se kerta oli ollut niin idiootti aluksi.

Lopuksi tein vielä pienen maastolenkin, joka onnistui ongelmitta, eli Acasina selvästi tarvitsi aivoille hommia, jotta se taas kykenisi normaaliin kanssakäymiseen.

Tässä vielä muutama kuva meidän ihan mielettömästä vaelluksesta!





Sinabell 2 349m


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti