tiistai 9. syyskuuta 2014

Ratsastuskuvia Collinin kanssa!

Olemme nyt Collinin kanssa ahkerasti tutustuneet toisiimme ja on mukavaa huomata, kuinka selväjärkinen ja pilaamaton hevonen onkaan kyseessä. Collin hörisee jo nyt nähdessään minut ja se on kivaa, kun huomaa, että hevonen tunnistaa minut jo näin lyhyen ajan jälkeen. Kaikki tuntuu jotenkin niin helpolta ja stressittömältä. Koko harrastus tuntuu taas todella mielekkäältä ja sehän se on tärkeintä.

Viime viikolla olin itse jotenkin niin väsynyt, että keskityimme ihan vaan siihen, että ylipäätänsä pysyin hevosenselässä. Collin on siitäkin todella mukava, että se huomaa millaisella tuulella olen ja käyttäytyy sen mukaisesti. Jos se huomaa minun olevan vähän voimaton, on se paljon pehmeämpi ja humputtelee menemään rennosti. Kun se sitten taas huomaa, että nyt vaaditaan jotakin, on se ihan täysillä mukana ja kuumuukin hiukan.

Eilen ja tänään olin vihdoin taas täysissä voimissani ja jaksoin panostaa ratsastukseen ihan täysillä. Eilen menin jo aamusta ratsastamaan ja oli aivan ihanaa tehdä ensin pieni maastolenkki sumuisissa maisemissa. Nuoret hevoset riehuivat tarhoissaan ja oli jotenkin äärettömän idyllinen fiilis. Juuri tälläistä tarvitsen nyt. Hyvällä fiiliksellä aloitimme tekemään töitä ja Collin oli ahkera ja teki hommia mielellään. Edelleen keskityn suurimmaksi osaksi siihen, että uskaltaisin oikeasti ratsastaa. Vähitellen löydän jo sitä oikeaa uskallusta, mutta suurimmaksi osaksi Collin menee vielä liian pitkänä.

Tänään jatkoimme taas hommia ja Collin tuntui heti alusta saakka todella hyvältä. Siltä täytyy aluksi pyytää paljon väistöjä ja siirtymisiä, jotta sen saa vertymään nopeammin. Noin ison hevosen kanssa täytyy selvästi aina muistaa pistää se heti aluksi jo kunnolla hommiin, sillä se jää muuten helposti pitkäksi ja etupainoiseksi. Vähitellen löydän oikeat nappulat, jotta saan sen nopeammin letkeäksi.

Ei taaskaan tehty mitään sen ihmeellisempää, yritän oppia istumaan kunnolla Collinin harjoitusravissa, siinä minulla on vielä hiukan vaikeuksia. Laukassa istun mielelläni ja se tuntuu mukavalta, ravissa on vielä jonkin verran totuttelemista. En ole oikeastaan edelleenkään kokeillut Collinin taitoja, keskityn nyt varmasti vielä jonkin aikaa perusratsastukseen, ennen kuin rupean sen kanssa temppuilemaan. 
Parit sarjavaihdot olemme kyllä jo kokeilleet ja tänään ihan huvikseen kokeilin siksak-sulkuja laukassa ja hitsiläinen, Collin se vain meni ja näytti, että eihän tämä ole edes hankalaa. Enpä tiedä, milloin olisin viimeksi tuollaisia kokeillut. Kokeilut jäävät nyt vielä varmasti joksikin aikaa vielä mietintämyssyyn, mutta oli vähän pakko päästä kokeilemaan, että miltäs se tuntuikaan, kun hevoselta voi tosiaan pyytää onnistuneesti harjoituksia, joissa jo todella täytyy ratsastaa.

Lauantaina meillä on valmennus ja sinne on varmasti kiva mennä, kun on vähän päässyt tämän homman makuun.

Tänään meillä kävi tuuri ja saatiin meistä kuvia!



















2 kommenttia:

  1. Vautsi, hyvältä näyttää, upea hevonen! Hienoa että sulla on hyvä fiilis Collinin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Olen kyllä varsin tyytyväinen, saas nähdä, mitä tästä vielä tulee!

      Poista