keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Lunailua

Heppailun puolella tapahtuu taas ja on Luna kyllä kiva heppa. Maanantaina kokeilin sitä nyt ihan ensimmäistä kertaa. Luna on vähän hukassa vielä, mutta alkuvaikeuksien jälkeen siitä varmasti kyllä kuoriutuu oikein kelpo polle. Se on todella vastaanottavainen ja mukava, ei ollenkaan kiukuttele, vaikka vähän pihalla onkin. Se on ollut jonkin aikaa liikuttamatta, paitsi nyt viimeiset pari viikkoa Antonian kanssa, mutta Antonian taidot eivät kyllä läpiratsastukseen oikein riitä. Kuntoa Lunalla ei ole kovinkaan paljoa, mutta poweria kyllä löytyy, joten eiköhän kuntokin nouse nopeasti.

Meillä oli maanantaina valitettavasti ihan karsea ilma, mutta eipä se Lunaa ainakaan haitannut. Pidin ensin vähän aikaa tuntia Antonialle ja Lunalle ja hyppäsin sitten vasta itse selkään. Olipas muuten jännittävää.. En tajua, miten minua jännittikään niin paljon nousta hevosen selkään. Ensimmäiset minuutit olimme Lunan kanssa molemmat ihan pihalla, kun itse yritin lopettaa jännittämisen ja Luna ihmetteli, kun siellä selässä oli joku, joka siltä jotakin vaati.

Kuvittelin Lunan olevan herkempi, kuin mitä se loppujenlopuksi olikaan. Olihan se aluksi vähän yliherkkä, mutta heti, kun se rentoutui, sain kyllä käyttää apuja ihan normaalisti. Aluksi se reagoi esim pohkeeseen kunnolla hypähtäen ja jännitti alakaulansa kivenkovaksi, kun vähän yritti ottaa ohjaa tuntumalle. Eipä onneksi mennyt kuin vain pari minuuttia, kun sen yliherkkyys oli jo unohdettu ja pystyimme keskittymään oleelliseen.

Oikea suunta toimi oikeastaan heti, mutta vasempaan suuntaan sain kyllä venytellä sitä aika paljon, jotta se kunnolla rupesi myötäämään. Se veti aika paljon vastaan, eikä meinannut millään taipua. Aloitin ihan pienistä asetuksista, jotka menivät kuitenkin aika pian läpi, vaikka alussa aikamoista vastustelua tapahtuikin. Laukassa Luna oli ihan mieletön, mutta se ei oikein enää jaksanut, joten laukattiin vaan pari kierrosta molempiin suuntiin ja lopetettiin aika pian sen jälkeen. Antonia nousi vielä hetkeksi selkään, kun halusin näyttää sille, miten kevyt Luna voikaan olla, mutta lopuksi huomasi jo selvästi, että Luna oli jo aika väsynyt, joten lopetimme ihan heti, kun Antonia sai Lunan myötäämään hetkeksi.

Aika paljon hommia meillä on edessä, mutta alku on kyllä hyvä. Meillä ei ole minkäänlaista aavistusta, mitä Luna on tähän saakka tehnyt tai mikä sen koulutustaso todellisuudessa on. Antonia kun ei ollut hevosta ostaessaan edes kysynyt, oli vain kokeillut ja päättänyt ostaa sen, kun se oli ensimmäisellä kokeilukerralla kiltti.. No, eiköhän meille selviä ennemmin tai myöhemmin mitä Luna osaa.
Se Antonialle oli kerrottu, että se on Irlannissa hypännyt jonkin verran ja on siinä kuulemma hyvä. Eipä sitä tiedä, mitä tuo tarkoittaa, mutta onneksi Lunasta huomaa, että se on kyllä varmasti saanut hyvän peruskoulutuksen. Selväpäinen se ainakin on, joten uskon kyllä, että saamme siitä oikein kivasti toimivan pelin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti