torstai 9. helmikuuta 2012

Keskiviikkotreeni

Höyryävä ja hikinen jääpuikkonassu.
Huh, eipä tuo kylmyys vieläkään hellitä.. Meidän tallilla suurin osa hevosista ulkoilee ilman loimia ja Remington myöskin. Se pärjää tuolla pakkasessakin hyvin nakuna, kun on koko elämänsä ilman loimia ulkoillut. Mutta nyt kun treenataan, olisi mukava, jos ei Remington hikoilisi niin paljon.. Tekeehän se hyvää aina treenin jälkeen kävellä pitkät loppukäynnit kuivatellessa, mutta eipä tuo hikoilu ole kovinkaan fiksua. Jos muistelee viime kevättä, niin maaliskuussa otin jo aurinkoa eli ehkä vaan hikoillaan nämä pari talviviikkoa ja yritetään ensi syksynä loimittaa ja klipata ajoissa.
Tänään Remi pääsi taas kunnolla treeniin. Aluksi nopeaa tempoa ravia eteen alas, pidemmällä kaulalla ja laukkaa vapaammassa muodossa koko uraa pitkin. Taitaa olla Remille näillä keleillä sopivin alkuverkka, sillä saa purkaa vähän ylimääräistä energiaa ja saa lihakset lämpimiksi. Vähän vastusteli kun siirryttiin harjoitusraviin, taisi katsella juoksutettavan ponin kiukuttelusta vähän mallia.. Tehtiin taas paljon kiemurauria ja avojen treenausta, avot meni hyvin! Tehtiin laukanvaihtojen harjoittelua keskihalkaisijalla. Remi kyllä osaa vaihtaa laukat, mutta tänään vaihdettiin pysähdyksen kautta. Nosti tosi hyvin pysähdyksestä, varsinkin oikeat laukat. Samallalailla kuin eilen nostin pitkällä sivulla suoraan väistöstä laukat ja näin saatiin taas laukan kokoomisastetta nostettua.
Lopuksi laukkailtiin kevyessä istunnassa taas koko uraa pitkin, Remillä tuntui olevan edelleen hiukan ylimääräistä energiaa. Loppuravit pitkällä kaulalla eteen alas ja paljon suunnanmuutoksia. Loppukäynnit kuivatellessa taas noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti