sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kevättä kohti!

Juhuu tänään rupesi Remingtonilta lähtemään talvikarva! En ole varmaan koskaan ollut niin innoissani karvanlähdöstä! Kevät on siis vihdoin täällä ja kohta voidaan treenailla hyvillä mielin ilman järjettömiä hikoiluja ja kuivatteluaikoja! Harjailin pitkään ennen ratsastusta, varsinkin ryntäistä ja kaulasta lähti paljon karvaa ja ne onkin juuri ne paikat, mistä Remington eniten hikoilee. Heti, kun hyppäsin selkään, huomasin, että Remi oli energisellä ja menevällä tuulella. Aluksi otin Remingtonin kunnolla avuille ihan käynnissä, tuleekin ihan liian vähän treenailtua käyntiä.. Ravikin oli mukavampi aloittaa, kun Remi käveli jo valmiiksi oikein päin. Remi oli aluksi jäykähkö vasempaan suuntaan, mutta vähitellen vertyi, eikä puolieroa enää ollut. Tehtiin aluksi kevyessä ravissa paljon suunnanmuutoksia, voltteja, täyskaartoja ja pääty-ympyröitä. Tahti oli aluksi taas aika nopea, nopeatempoinen alkuverryttely on Remingtonille ehdottomasti paras. Tehtiin parit lisäykset diagonaalilla, Remi lisää aika kivasti, mutta pitää tehdä töitä vielä sen eteen, ettei se innostu liikaa.
Alkuverkan jälkeen istuin harjoitusraviin ja tehtiin paljon käyntisiirtymisiä ja pysähdyksiä ravista. Jokunen peruutus tehtiin myös, mutta jostain syystä Remi lähti pari kertaa taka-osalla liikaa oikealle, kun vihdoin sain peruutuksen onnistumaan, kehuin kunnolla ja annoin olla, ettei tulisi liikaa väännettyä yhtä ja samaa.
Laukattiin pitkät pätkät molempiin suuntiin ja tuntui ihan selkään saakka, että Remi käytti taka-osaansa enemmän kuin normaalisti. Se astui kunnolla alle ja laukka pyöri hyvin, oli todella mukavaa. Ei tehnyt mieli lopettaa laukkaamista, kun Remi tuntui nauttivan vauhdista oikein kunnolla.
Tehtiin vielä lisää ravityöskentelyä ja pakko sanoa, että joka kerta tuntuu siltä, että Remi kokoaisi itseään paremmin. Tänään niska oli jo oikein mukavan korkealla ja Remi meni oikein mukavassa paketissa, takaosa teki ravissakin hyvin töitä, eli kyllä ne lihakset ja kunto vaan kasvavat, kun jaksaa vääntää ja odotella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti