perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hihhulointia

Tänään lämpötila nousi taas helteen puolelle ja oli kyllä aikamoisen työn takana saada tsempattua itseni tallille. Meninkin sitten vähän myöhemmin, jottei olisi ollut niin kuuma.. No, olihan siellä lämmin vielä illallakin.. Ratsastin Remin ja oli muuten taas aikamoista haipakkaa meidän meno. Remin energiamäärä on huvittava, senhän pitäisi olla toipilas, mutta se on kuin elämänsä kunnossa.. Laukkahevossuku näkyi kyllä tänään aikalailla, mutta vauhtia hidasti minun päänsisäinen varoituskello.. En uskalla tehdä mitään ns. ylimääräistä, ratsastaa vain läpi ja monilla tauoilla pitkin ohjin. Eilenkin Remillä oli valtavasti energiaa, enkä olisi millään uskonut, että tänään sitä olisi saman verran tai jopa enemmän. Ehkä tämä on hyvä merkki. Remin laukka oli tänään superhyvä, todella tarmokas ja Remi kokosi itseään oikein hyvin, vaikka en oikeastaan vaatinut muuta, kuin eteenpäin menoa.. Saatiin rutkasti kehuja, eikä kukaan voi ymmärtää Remin saamaa ennustetta. Sillä kun selvästi menee hyvin ja se näytti todella tyytyväiseltä tehdessään töitä ja päästessään kunnolla liikkeelle. Saisi nämä pari viikkoa seuraavaan klinikkareissuun saakka mennä aika kovaa vauhtia...

Olemme nyt tehneet kunnon tutkimusta munuaisongelmista ja alkaa tuntua siltä, että jossakin vaiheessa tämä on mennyt vähän yli.. Nyt Remi syö kaikenmaailman yrttejä ja jotain kummaa yrttiteetä, luomu porkkanoita ja omenoita, lisäaineetonta müsliä ja lisäksi tätä pimahtamista alleviivaavat pari erilaista homeopaattista "lääkettä". No, eipä noista haittaakaan pitäisi olla ja jos joku auttaa, niin hieno juttu, hävittävää kun ei ole, niin onpa nyt sitten kaikki mahdolliset (ja senkin yli...) keinot käytössä.
Noiden hihhulijuttujen lisäksi Remi saa rautaa sisältävää elektrolyyttivalmistetta, sillä klinikkareissun jälkeen rauta-arvoissa oli häikkää. Munuaisilla on kuulemma tärkeä tehtävä punasolujen tuoton stimuloinnissa, niin alhaiset rauta-arvot voisivat johtua siitä, mutta vaikea sanoa.
Yksi eläinlääkäri sanoi, että munuaisongelmat ovat usein seuraus jostakin muusta, joten Remiä ruvetaan nyt tutkimaan jokaisesta suunnasta. Esim sydämessä voisi olla jotakin häikkää, mutta en vain millään pysty uskomaan, että niin olisi. Turhaa tai ei, kaikki yritetään tutkia..
Toinen eläinlääkäri kertoi mahdollisuudesta tehdä sen toimimattoman munuaisen poisto niin, että hevonen leikattaisiin sen seistessä, tämä mahdollistaisi pienemmän leikkauksen. Pienempi leikkaus tarkottaisi pienempää riskiä komplikaatioihin, lyhyempää kuntoutumisaikaa ja pakko se on tätäkin ajatella, alempaa hintaa. Olen kuullut nyt niin paljon erilaisten eläinlääkäreiden pohdiskeluita, että alkaa kyllä tulla jo vähän liikaa informaatiota.. Tällä hetkellä ei ole edelleenkään löytynyt eläinlääkäriä, joka olisi hoitanut vastaavaa tai edes kuullut vastaavasta. Klinikan eläinlääkäri kertoi, että hänen tietämänsä mukaan Euroopassa olisi kahdelta hevoselta poistettu munuainen. Eipä olisi se leikkaus tosiaan mikään rutiinitoimenpide..
Nyt pitää Remin liikutuksen kanssa olla vielä seuraavien päivien lämpötilojenkin takia hiukan varovainen. Taitaa mennä liikuttaminen aika myöhäiselle illalle, ettei aivan läkähdytä..

Viikonlopun sääennuste... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti