keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kotona taas

Haettiin Remi tänään kotiin, pirteä poika oli kyllä, ehkä vähän liiankin pirteä.. Nyt sitten alkaa odotteleminen ja lääkitseminen jatkuu.. Kuukauden päästä Remi viedään klinikalle ja munuaista taas puhdistetaan ja lopullinen tuomio kuullaan silloin. Nyt hoito-ohje on se, että Remiä täytyy liikuttaa, mutta sitä ei saa rasittaa.. Maastoilu ja köpöttely on siis ok, laukata ja kaikkea muuta saa tehdä, kuhan seurailee jaksamista. Tämä hoito tulee luultavasti pätemään koko Remin loppuelämän eli kehittyminen ja treenaus on nyt sitten ohi. Yritän löytää Remille jonkun vuokraajan, joka olisi kiinnostunut maastoilusta.. Tänään puhuttiin jo parin hevosen koeratsastuksesta, tallin omistajien estekilpurit kun tahtoisivat koulutreeniäkin.. Eli minulle tulee kyllä treenattava tallilta, jossa Remi asuu. Pitää syksyllä sitten miettiä uudestaan Remin asuminen, mutta nyt pysytään ainakin samassa paikassa ja Remi saa rauhassa laiduntaa ja nauttia kesästä, toivottavasti toinen munuainen selviää vielä monet vuodet.. Nyt onneksi vaan tietää varautua, että jotakin voi tapahtua oikeastaan milloin vaan.. Ei elämä tosiaan aina mene niin, kuin on suunnitellut..

2 kommenttia:

  1. vastailen nyt tänne noihin kysymyksiisi (:

    Eli tosiaan equiterapeutti alkoi yllättäen kyselemään onko hevosella virtaamisvaikeuksia ja siitä sitten lähti epäilemään että munuaisten kanssa olisi jotain häikkää.
    Suositteli yrttejä mutta en oo niitä käyttänyt oikeastaan ja akupunktiolla ollaan hoidettu jonkun verran eli väillä meillä on sellasia jaksoja et viikon sisään kaks akupunktiokertaa aktivoimaan sisäelimiä yleisestikin ja on auttanut mm. jalat ei oo enään oireile syksyllä ja keväällä. Välil oltiin itkun partaal ku hevonen ontu jokasta jalkaansa ja jalat aivan turvoksissa. Lisäks sitte yritetää pitää hevonen lämpimänä eli tarhassa takki päällä ja aika usein sisälläki ja BOT selänlämmitin sitte ton ristiselän takia.

    Huomattiin kans et toi mun hevonen himoitsee ihan hirveästi katajaa ja kanervaa ja jonkun vanhan hevosmiehen mukaan se jotenkin puhdistaa munuaisia kun syö oliko se nyt sitten tuota kanervaa. Ollaan tehty silleen et maastossa annan hevosen syödä sen verran mitä tarvitsee ja sitten jatketaan matkaa. Kuivattu tai tuore käy.

    Ja eipä oikeastaan ole kerrottu silleen tarkemmin et epäilys oli meillä siinä et kun tuo oli 2009 onnettomuudessa niin sille rapsahti ensiks en muista kuitenkaan kuinka pitkä kuuri oli mut oli aikamoisia "myrkkyjä" mitä annettiin neljä kertaa päivässä. Onnettomuuden takia ei myöskään enään pystynyt venyttämään itteään kunnolla pissaamisasentoon vaan vasen takajalka jäi reilusti eteen ja sitä sitten epäiltiin ns. viimeiseksi niitiksi koko hommassa.

    Toivottavasti sait jotain pientä apua tai edes selkoo tosta epämääräsestä sepustuksesta :D! Täs ohes viel ryhdys lukijaks seuraamaan tilannetta ja muutenki vaikuttaa mukavalta blogilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihan hirveesti, että jaksoit ottaa aikaa ja kertoa vähän tarkemmin!
      Remillä ei ole onneksi ollut jaloissa muutakuin ihan pikkuisen nestettä liikutuksen jälkeen ja sitäkin vain pari kertaa ennen kuin tilanne meni näin huonoksi. Selkäoireitakaan ei ole ollut, muutakuin nyt viime päivinä on selvästi arkonut selkäänsä eli meillä ongelma on ollut tosiaan piilossa.. Pitääpä hankkia BOT selänlämmitin, tuskin siitä haittaakaan on, jotenkin tällä hetkellä olen valmis tekemään ihan mitä vaan, mikä voisi edes jollakin tavalla auttaa.. Pitää ruveta etsimään, jos joku täälläpäin tekisi akupunktiota.. Remi on vaan niin tunnollinen, ettei todellakaan näytä kipuaan, kamalinta tässä onkin se, että Remi on näennäisesti kunnossa, mutta diagnoosi on mitä on, niin pakko sitä on uskominen..
      Kiva, kun liityit lukijaksi, käväsen tekemässä saman!

      Poista