tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tiistai

Maisemia tallilta



Remi oli tänään taas varsin pirteällä tuulella, mutta tänään sai riittää ihan vain kävely ja syöttely ulkona. Hieroin sen kunnolla läpi ja siinä samalla karvaa lähti taas hurjan paljon. Viikonlopuksi on luvattu 30 astetta, eli saa tosiaan Remi tiputtaa jokaisen ylimääräisen karvan ennen sitä. Päivän ehdottomasti paras juttu oli kyllä se, että Remington SÖI. Kun otin sen sisään niin se hyökkäsi heti ruokien kimppuun ja myöhemmin sille syöttämäni müslikin upposi hetkessä, ilman mitään nirsoilua! Ihan mieletön fiilis, nyt Remi tosiaan tuntuu voivan paremmin kuin koskaan.. Huomenna olisi tarkoitus kokeilla taas vähän ratsastaa Remiä. Yksi talliton päivä auttoi minua selvittämään ajatuksia ja tänään olin heti paljon rauhallisemmin mielin Remin kanssa. Minua vaan harmittaa niin valtavasti, että tässä kävi näin.. Pitää keksiä Remille joku uusi juttu, jota sen kanssa voisin ruveta tekemään, jotta jaksan mielenkiinnolla sen kanssa touhuta.. Ehdotuksia?

Ratsastin tänään Salome 261:n eli "Sallyn" ja sillä oli vähän enemmän energiaa, kuin sunnuntaina. Oli kyllä kivaa, vaikka pitää nyt totutella ratsastamaan eri tyylillä, kuin Remingtonin kanssa. Remi kun on parempi oikeaan kierrokseen niin Sally tietysti vasempaan ja muutenkin, onhan nuo kaksi hevosta muutenkin aivan eri maailmoista. Sally on onneksi varsin kompaktin kokoinen, ei tunnu yhtään liian isolta tai edes oikeastaan isommalta, kuin mitä minun mini-Remington on, vaikka kookkaampi onkin. Tänään ratsastin ihan vain perusläpi, ei mitään kummempaa, yritän nyt tutustua tammaan ennen kuin rupean siltä jotakin vaatimaan. En kyllä vielä ole saanut kokea sen luonteikkuutta, mistä olen saanut kuulla kyllä todella paljon.. Sallyn omistaja ei olisi uskonut, että uskallan hevosensa selkään nousta, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että jokaista hevosta, jota tarjotaan, pitää ehdottomasti kokeilla. Tähän saakka olen niin myös tehnyt, yhtä poikkeusta lukuunottamatta.. Se oli 3v ori, jonka selkään pääsi vain, jos se käytävällä pysähtyi tamman eteen.. No, se jäi silloin kokeilematta, mutta luulisin, että nyt minä olisin vaikka sinnekin kavunnut.
Sally vaatii kyllä töitä, sillä on keskitytty oikeastaan pelkästään esteisiin, mutta nyt siitä olisi tarkoitus saada myös koulupuolella jotakin irti. Suunnitelmissa olisi Sallyn astutus, joten eipä olisi huono idea, että olisi kahdesta lajista lähtöjä.
Sallyn isä on Sion eli yksi tunnetuimmista kouluhevosperiyttäjistä Oldenburg-kantakirjassa, joten eiköhän me saada Sallysta vielä kelpo kouluratsukin. Sallyn veli on aivan mielettömän upea kouluori Sir Oldenburg, joka on ulkonäöllisesti juuri sitä, mitä hevosen mielestäni pitää olla.. Kyllä kelpaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti