lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hölmöilypäivä

Laitoin Remingtonille pitkästä aikaa pintelit takasiin, kun löysin meiltä vähän viileämmät Eskadronin pintelit. Tykkään käyttää pinteleitä, mutta ilmat ovat maaliskuun alusta saakka olleet niin lämpimät, ettei niitä oikein viitsi pitää.. Remi oli tänään, kuin ei olisi moisia koskaan nähnytkään.. Nosteli jalkojaan hurjan korkealle ja kun käveltiin (tai yritettiin kävellä..) alkukäyntejä niin jopa pukitti.. Eipä me käytetty kuin koko syksy ja talvi pinteleitä.. Koko alkuratsastus meni pelleillessä, taisi Remillä olla ihan pikkusen liikaa energiaa.. Olin laittanut kavaletin diagonaalille ja puomin lyhyelle sivulle, kun oli tarkoitus vähän treenailla lähestymisiä ja esteiden välissä ratsastusta. Remi vaan oli niin samperin raivostuttavalla tuulella, että päätinkin sitten tehdä laukkatyöskentelyä. Puomia mentiin, kun se vaan eteen osui, mutta kavalettia ei menty kertaakaan, kun Remi jo heti sen läheltä mentäessä kuumui.. On tainnut Remin esteinnostus vähän herätä..
Laukattiin aika paljon, ensin kootummassa laukassa vastalaukkoja ja vaihtoja. Vastalaukat meni aika hyvin, vaihtojen kanssa on kyllä vielä tekemistä.. 
Lopuksi annoin laukata pitkin ohjin ja sai mennä niin kovaa, kuin jaloistaan pääsi. Ja kyllä Remi muuten meneekin aivan järjetöntä vauhtia.. Olisi kyllä ihanaa päästä laukkaamaan jonnekin pellolle, pitääkin yrittää saada joku maastoiluseuraksi ja lähteä spurttailemaan, tekisi varmasti hyvää Remin päälle.
Huomenna olisi tarkoitus hypätä, mutta jos Remi on yhtä hölmöllä päällä, kuin tänään, niin katsotaan mitäs siitä tulee. On kyllä luvattu todella lämmintä ilmaa, niin tuskin Remi jaksaa hölmöillä kovinkaan paljon.

Annoin Remin kävellä loppukäynnit vapaana ilman satulaa, on kyllä kätevää, kun Remi tosiaan myös kävelee. Vartin verran se yleensä jaksaa kävellä maneesia ympäri vaihdellen suuntaa, sitten se piehtaroi ja tulee luokseni. Aika fiksu hevonen :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti