keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mittwoch

Remington on selvästi muuttumassa takaisin oriksi.. Se kiljui tänään pariin otteeseen tallissa, luimi ratsastaessa muille hevosille, hyppäsi pari kertaa oudosti pystyyn ja oli muutenkin vähän ihmeellinen. Remington ja sen tarhakaveri Boy olivat molemmat saaneet iskua tarhaillessa, Boyllä oli naama auki ja riimu rikki, Remin selästä puuttui aikamoinen karvatuppo.. Tsekattiin molemmat hevoset kunnolla läpi, mitään muuta ei ainakaan pintapuolisesti löytynyt.
Ajattelin tänään ratsastaa vähän rennommin ja meninkin riimulla. Remington toimi todella kivasti, vaikka tosiaan hyppäsi muutaman kerran pystyyn ja väisteli muita hevosia vähän oudosti. En oikein ymmärrä mikä sitä vaivasi, taitaa olla pojilla vähän ryppyjä rakkaudessa.. Viime talvenakin kyllä molemmilla oli kyllä aika paljon osumia, ehkä ne kylmien ilmojen takia nahistelevat enemmän, mene ja tiedä..
Pitää vähän katsella millainen Remington on huomenna.. Energiaa sillä ainakin riitti, vähän jopa liikaa, mutta yllätyin kyllä todella positiivisesti miten hyvin se toimi riimulla. Sain sen oikein kunnolla töihin alun hölmöilyiden jälkeen, huomasin kyllä, että se oli vähän jäykkä eilisen treenin jälkeen.
Remi on taas viimeiset päivät ollut ihan superhyvä. Teen alkuverkat taas vähän erilailla, nyt ensin venyttelen sitä käynnissä ja pyydän väistöjä heti alusta saakka. Sitten annan sen ravata niin kovaa, kuin kintuistaan pääsee ja lopuksi annan myös laukata kunnolla eteen, pitkillä sivuilla otetaan vielä kunnon spurtit. Kun ruvetaan töihin niin tehdään todella paljon voltteja ja jyrkkiä kiemuroita, näin olen saanut sen todella vetreäksi ja niskan kunnolla läpi. Olen saanut sen nyt kunnolla venyttämään kaulaansa alas.
Eilen tehtiin avoja pitkillä sivuilla ja meni kyllä superhyvin, vaikka ei olla menty niitä pariin kuukauteen (koska Remi rupesi kiemurtelemaan pitkillä sivuilla, vaikka niitä ei pyytänyt..). Tehtiin myös väistöjä ja suoraan väistöstä laukannosto. Alkuvuodesta Remington ei tähän kyennyt, kun tuli liikaa asioita samaan aikaan, nyt se pystyy keskittymään kunnolla ja oikea laukka nousee heti.
Tänään en kylläkään vaatinut oikein mitään, kevensin koko ajan, kun selkäni on taas ollut inhottava, huomenna menen magneettikuvaan ja tsekataan, että mikä ihme minua vaivaa. Laukattiin aika paljon ja sain taas kuivatella Remiä ikuisuuden, tällä viikolla olisi tarkoitus keretä klippaamaan, olen vain nyt mietiskellyt aika paljon, että miten se nyt sitten klipataan. Munuaisten päälle kun haluan ehdottomasti jättää karvat, mutta muuten saisi kyllä olla mahdollisimman paljon poissa, tulee kyllä aikamoisen tyhmän näköinen klippaus.. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos klipataan, niin sitten klipataan kaikki pois, mutta tietysti Remin terveys menee ulkonäön edelle..
Perjantaiksi on nyt sovittu estevalmennus, mutta en vielä tiedä, että hypätäänkö sittenkään. Haluaisin pitää hyppäämisen sellaisena vähän harvinaisempana herkkuna, että se pysyisi molemmille hauskana, mutta toisaalta vaan hyppäämällähän sitä oppii..

Oltiin sunnuntaina spontaanisti katsomassa este GP:tä, jonka meni ja voitti itävaltalainen 70v ratsastajalegenda Hugo Simon.. Aikamoinen teräspappa! Alla muutama vähän heikkolaatuinen kuva, kädet olivat niin jäässä, etten jaksanut kuvata kuin uusinnan (vain 4 ratsukkoa oli uusinassa 35 ratsukosta) ja senkin vähän sinnepäin. Näkyi kyllä hienoja hevosia ja hyvää ratsastusta, kiva, että tuli mentyä :)

Manfred Ege - Utopia (Saksa)

Kristian Kniha - Taalex (Saksa)

Kristian Kniha - Taalex
Hugo Simon - C.T. 
Hugo Simon - C.T.
Hugo Simon - C.T.
Theo Muff - Leszek (Sveitsi)

Theo Muff - Leszek

2 kommenttia:

  1. Vau, Hugo on vielä ihan kehissä, käsittämätöntä! On ollut mun idoli kun nuorena tyttönä vielä oikein tosissaan ratsastajia fanitettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hugo on kyllä aikamoinen, saa kyllä uuden polven ratsastajista etsimällä etsiä vastaavaa.. Oli kyllä kiva olla näkemässä, kun vielä voitti GP:n :)

      Poista