maanantai 26. elokuuta 2013

Ja taas on maanantai..

Viime viikot olen stressannut niin käsittämättömän paljon lähitulevaisuutta ja kaukaisempaa tulevaisuutta, että päätin lähteä kaverin kanssa pariksi päiväksi reissuun. Lähdin hakemaan vähän elämänmotivaatiota vuoristosta ja nyt on kyllä edes vähän parempi mieli.
Sain Nooran hoitamaan Dessien ja oli kyllä onnistunut kokeilu, Noora pärjäsi oikein hyvin. Dessie oli pikkuisen kiukutellut lauantaina, mutta eilen ja tänään touhu oli jo sujunut oikein kivasti.

Käytiin keskiviikkona kunnon pitkällä maastolenkillä kaverin kanssa, käveltiin yli tunnin ajan. Dessie oli todella kiltisti, rentona käveli kaverihepan takana ja nautti, kun kaveri heilutteli hännällä ötökät pois naamasta. Löytyi kyllä selvästi Dessielle sopiva maastoilutapa, pitää vain kävellä mahdollisimman lähellä maastolukaveria, niin eivät pääse ötökät ärsyttämään.

Torstaina Dessie oli ihan idiootti, en saanut sitä kiinni laitumelta.. Se oli juuri päästetty ulos, kun menin tallille, eikä sitä kiinnostanut pätkääkään tulla sisälle. Se jopa hyökki pari kertaa suuntaani ja oli ihan kuin silloin tammikuussa ensimmäisinä viikkoina, kun en meinannut saada sitä karsinasta kiinni. En todellakaan tajua, että miksi ihmeessä se oli niin kummallinen. Jätin sen sitten rauhaan, kun ei kiinnostanut katsella sen hirveää luimimista ja kiukuttelua. Menin illalla vielä käymään ja sitten se tulikin korvat hörössä vastaan.. Perjantainakin se tuli todella iloisena karsinaan katselemaan, eikä ollut enää mitään merkkejä torstaiaamun hirviö-Dessiestä.

Perjantaina Dessie oli varsin hyvä ratsastaa, se oli vähän vahva, mutta muuten kyllä ihan jees. Se kuumui vähän liikaa laukassa ja rupesi kiihdyttelemään. Laukan jälkeen sen ravi oli ihan mielettömän hyvää, se sai kunnolla ilmaa liikkeisiinsä ja keskittyi jalkoihinsa, vaikka menikin aika kovaa. Dessien huono tapa on se, että se saattaa innoistuksissaan saada jalkansa ihan solmuun ja kompastella. Siksi esim loppuraveja ravatessa on pakko pitää huoli, ettei se lähde liikaa kiitämään, vaikka saakin juosta normaalia vapaammin.

Lähdettiin lauantaina reissuun ja tultiin tänään takaisin, joten Noora hoiti ja ratsasti Dessien lauantaina, sunnuntaina ja tänään. Noora keskittyi kuulemma enemmän siihen, miten itse istui selässä ja antoi Dessien mennä rennosti vain. Huomenna olisi tarkoitus jatkaa treenejä jo aika normaalisti, sillä nyt Dessie on ollut jo kuukauden vähemmällä liikunnalla. Nyt alkaa olemaan kunnon treenejä jo hirveä ikävä!

Alla muutamat kuvat meidän lyhkäiseltä reissulta. Kyllä se vaan on pakko myöntää, että tuli kyllä silloin neljä vuotta sitten valittua ihan oikea uusi asuinmaa, täällä on niin mielettömän kaunista!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti