keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Bensaa suonissa

Dessie oli eilen aikamoinen raketti. Ratsastin kentällä ja se päätti, ettei se halua tehdä muuta, kuin juosta. Aluksi se oli hyvä ja tasainen ja ahkera, mutta homma muuttui vähitellen aikamoiseksi kaaokseksi, kun Dessie halusi mennä ja minä pitelin. Ratsastin tunnin, eikä sen energia tuntunut edelleenkään vähenevän.. Se veti kierroksia myöskin toisesta ratsukosta, joka meni meidän kanssa samaan aikaan ulkona. Kun toinen sai laukata, niin Dessiekin olisi halunnut..

Päätin mennä maneesiin vähän päästelemään, pakko myöntää, etten olisi uskaltanut antaa sen päästellä ulkona. Se juoksi kuin mielenvikainen. Sen vauhti oli aivan järjetön, eikä se ole koskaan pinkonut tuollaista rallia. Muutamat pukitkin se päästeli ja oli ihan järjetön. Se kyllä onneksi hidasti aina heti pyynnöstä, mutta kiihdytti vauhdin ehkä millisekunnissa, kun vain annoin luvan. Annoin sen juosta jonkun aikaa ja sitten mentiin vielä uudestaan ulos. Pyysin vielä hetken ravia ja se meni aivan mielettömän hienosti, joten puolikkaan kierroksen jälkeen annoin sen vain olla.

Läpimärkä Dessie pääsi solariumiin kuivattelemaan. Se vaikutti todella tyytyväiseltä.. Taitaa olla aika ruveta vaatimaan siltä taas enemmän, jotta sille ei tule tuollaista tarvetta ruveta purkamaan energioitaan. Minun vain yksinkertaisesti täytyy löytää tapa, jolla saan hillittyä Dessien menohaluja. Eilen olisin kyllä tarvinnut martingaalin avuksi, sillä se vetäisi muutaman kerran pään taivaisiin, kun se päätti, että nyt mennään. Harvemmin Dessien kanssa tulee sellainen tunne, että se lähtisi käsistä, mutta eilen se otti muutaman kerran sellaisen spurtin pää ylhäällä, ettei minulla ollut mitään mahdollisuutta hidastaa sitä ohjalla, sillä siinä asennossa kuolaimella ei kyllä ollut mitään vaikutusta. Kovempaa kuolainta en halua kokeilla, sillä voisin kuvitella, ettei siitä ole apua. Täytyy vain oppia ratsastamaan Dessietä sille sopivalla tavalla, kun alkaa tuntumaan, että se räjähtää hetkenä minä hyvänsä.

Tänään otin heti alusta saakka vähän vahvemmat keinot käyttöön, sillä samanlaista kaaosta, kuin eilen, en kyllä todellakaan tarvitse. Dessie veti jo heti kierroksia, kun nousin selkään, joten tänään ei kyllä kauheasti alkukäyntejä kävelty. Aikamoisessa paketissa Dessie joutui olemaan, mutta silti se välillä yritti saada tahtoaan läpi. Käytin aluksi kyllä oman makuni ja normaalien tapojeni vastoin varsin kovia apuja, mutta Dessie on tällä hetkellä niin vahva, että se tosiaan tarvitsi "hiukan" kurinpalautusta. Harvemmin voima on hyväksi, mutta tänään se taas nähtiin, että välillä vain yksinkertaisesti täytyy tehdä enemmän. Pari kertaa huitaisin raipalla ahterille, Dessie vastasi aikamoisilla kamikaze-potkuilla. Muutaman keskusteluhetken jälkeen Dessie oli kuin mitään ei olisi tapahtunut ja kuin se ei olisi koskaan ollutkaan vahva.

Ravattiin hidastempoista harjoitusravia aika pitkään, eikä Dessie lähtenyt kiihdyttelemään kertaakaan. Se oli rento ja tasainen, eikä yrittänytkään lähteä kiihdyttelemään. Fiilis oli oikein hyvä, joten siihen oli hyvä lopettaa. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja Dessie pääsi vielä solariumin alle kuivattamaan turkkiaan.

Dessiellä on mennyt nyt lähiaikoina vähän liian hyvin, kun se ei ole joutunut kunnolla hommiin, joten kaipa sitä voi ihan itseä syyttää siitä, miten vahvaksi se onkaan nyt päässyt. Dessie on nyt viimeaikoina saanut olla paljon laitumella, joten ei se ole ihan vain paddockissa seissyt kuitenkaan. Olisin kuvitellut, että se purkaisi energioitaan tarhassa, mutta sitä se ei kyllä koskaan tee, se vain syö
.
Nyt kyllä alkaa taas vähän tehokkaampi ja vaativampi treenikausi, jotta saan Dessien pään taas mukaan hommiin. Täytyy ruveta tarjoamaan sille taas enemmän tehtäviä, joissa sen täytyy käyttää aivojaan. Noin fiksun ja tekeväisen hevosen kanssa sitä ei oikein tajuakaan, että miten huono idea lomailu tai edes vähemmän vaativat kaudet ovatkaan. Sitä luulee tekevänsä hyvää, mutta loppujenlopuksi tajuaakin, että tuonkaltainen hevonen on tyytyväisin, kun pääsee hommiin ja kunnolla liikkeelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti