torstai 3. lokakuuta 2013

Torstai

Jos aina olisi niin kiva päivä, kuin tänään, niin en kyllä keksisi mitään valitettavaa! Tänään oli ihana aurinkoinen ilma ja Dessie sai olla tarhassa vielä iltapäivälläkin. Otin sen sisään, vaikka yleensä annan sen olla ulkona niin pitkään, kuin se vain saa ulkoilla. Yritin tänään olla vähän normaalia nopeampi ja kun oli vielä toinenkin hevonen liikutettavana, niin täytyi vähän lyhentää Dessien ulkoiluaikaa.

Dessie on kasvattanut ihan järjettömän karvan, sillä päätin, että on paras ratkaisu pitää se nyt vielä ilman loimea ainakin vähän aikaa. Päivälämpötilat kun nousevat jopa 20 asteeseen, niin tuntuisi aika hullulta seisottaa Dessietä loimi päällä. Yölämpötilat ovat nyt kyllä olleet todella kylmiä, joten olen pohtinut ja miettinyt loimittamisasiaa jo niin paljon, että päätin olla loimittamatta kokonaan. Parin viikon päästä yritän sitten klipata sen ja siitä lähtien se saa sitten olla loimi päällä. Toivottavasti se vain antaa klipata itsensä, sitä ei ole nimittäin vielä koskaan klipattu.. Täytyy toivoa, sillä muuten olen sen teddykarvoituksen kanssa kyllä aikamoisessa pulassa.

Tänään Dessie pääsi taas pitkästä aikaa vähän normaalimpaan liikutukseen, olen Sabsin valmennuksen jälkeen keskittynyt eniten kevyeen raviin, enkä ole mennyt harjoitusravia lähes ollenkaan. Tänään kuitenkin menin taas harjoitusravia ja keskityttiin suoruuteen ja pysähdys-ravi- ja käynti-ravi-siirtymisiin. Dessie oli mukavan tasainen ja toimi oikein hyvin. Laukka nousi nätisti molempiin suuntiin, mutta se oli niskastaan vähän jäykkä ja kesti jonkin aikaa, kunnes se myötäsi niskastaan kunnolla.

Ei olla tehty nyt vähään aikaan mitään uutta, eikä ylipäätänsäkään keskitytty mihinkään muuhun, kuin tasaisuuteen, suoruuteen ja tahtiin. Laukanvaihtojakin olen tehnyt nyt enintään pari per suunta. Ollaan siis palattu vaatimustasolla alemmas nyt vähäksi aikaa. Voisin kuvitella, että pienen tauon jälkeen tuntuvat "temputkin" taas paljon kivemmilta ja niihin jaksaa keskittyä paremmin. Dessien ongelma kun on se, että se rupeaa helposti ennakoimaan ja silloin se kuumenee aikalailla. Parempi siis keskittyä hetkittäin ihan perusratsastukseen.

Käveltiin Dessien kanssa pitkät loppukäynnit, sillä se hikosi turkkinsa kanssa aikalailla ja kävellessä se kuivui aika hyvin. Se pääsi juuri sopivasti ennen iltapäiväruokintaa karsinaansa, kun Jacky taas joutui vähän ennen ruokintaa liikutettavaksi. Jacky on kyllä aivan superkiltti. Se on luonteeltaan ihan kuin koira, todella herttainen pikkuruuna. Tutustuttiin tänään ihan vain perusratsastuksen kautta, keskityin itse siihen, että pidin kädet tarpeeksi ylhäällä. Jacky menee automaattisesti "muotoon", mutta hakeutuu liian alas ja siksi täytyy keskittyä siihen, että pitää kädet ylhäällä, muuten se menee rullalle ja jää edestä tyhjäksi. Kunhan pitää huolen siitä, että sen turpa pysyy ylempänä, saa sen todella kivasti toimimaan. Se on todella herkkä, joten esimerkiksi raipalla muistuttamalla saa sen takaosan hyvin hommiin. Laukka on oikeaan suuntaan kivaa ja sain sen tänään todella ryhdikkääksi. Sen saa molempiin suuntiin hyvin koottua, mutta vasemmassa laukassa sen laukka ei ole puhdasta kolmitahtista laukkaa. Eli ensimmäiseksi keskityn Jackyn kanssa ehdottomasti sen vasempaan laukkaan.

Jacky on kyllä aivan täysin erilainen, kuin Dessie ja se on todella hyvä asia. Jacky kun on edestä helpohko, mutta vaikeampi saada kunnolla selän läpi ja Dessie on vaikeampi edestä, mutta ottaa vapaammassakin muodossa takajalatkin mukaan. Jacky on kyllä todella laadukas hevonen, mutta siitä huomaa, että se on ollut 4-vuotiaasta saakka estepainoitteisella teinillä. Se on päässyt koulupuolella vähän liian helpolla potentiaaliinsa nähden. Se täytyy saada rehellisemmäksi ja niskaa täytyy saada paljon ylemmäksi.

Kyllä ihmisellä kuuluisi olla rahaa ja aikaa kahteen hevoseen.. No, ehkä taas joskus :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti