maanantai 7. lokakuuta 2013

New week, again.

Kylläpäs aika menee nopeasti, kun on taas maanantai. Olen nyt vähän rajoittanut tallilla hengailuani, sillä tarkoitus olisi saada asioita tehtyä vähän tehokkaammin, eikä päämäärätön istuskelu tallilaisten kanssa ole tällä hetkellä mitenkään erityisen tehokasta. Dessien kanssa pidettiin perjantaina ihan lungi päivä, se sai olla ensin puolisen tuntia vapaana maneesissa, mutta se käytti ajan mielummin torkkumiseen, kuin liikkumiseen. Se seisoskeli maneesin takanurkassa ihan täydessä unessa, kävi pari kertaa ovella moikkaamassa, mutta muuten se vain oli. Olisin toivonut, että se olisi edes hiukan vaikka riehunut, mutta ei se näyttänyt viitsivän. Muutaman kierroksen sitten kävelin ja ravasin sen kanssa, jotta se liikkui edes hiukan.

Lauantaina otin koulutreeniin mukaan puomeja ja kavaletin. Puomeja laukattiin ja kavalettia mentiin ravissa, tarkoituksena saada Dessie nostelemaan jalkojaan korkeammalle. Ensimmäiset kerrat se hyppäsi kavaletin yli, mutta sain sen jossakin vaiheessa tarpeeksi rauhalliseksi ja yliteltiin sitä ihan vain askeltaen, eikä hypäten. Laukkapuomeilla Dessie kuumui, jouduin muutaman kerran tekemään pysähdyksen puomien välissä, sillä Dessie vain räpelsi niiden yli kamalaa vauhtia. Dessie oli ihanan tasainen jos ei oteta huomioon laukkapuomeilla innostumista.

Sunnuntaina olin suunnitellut juoksuttavani, mutta kun hyppäsin alkukäyntien ajaksi selkään niin iski sittenkin halu ratsastaa. Dessiellä oli paksumpi kuolain juoksutussuitsissa ja silloin, kun olen kokeillut kyseistä kuolainta ratsastaessa, on Dessie yleensä mennyt vähän liian helposti rullalle. Eilen ei kuitenkaan käynyt niin, vaan Dessie oli oikein hyvä! Sain kyllä tehdä kunnolla hommia, kun Dessie oli aika menopäällä ja yritin ilman satulaa pystyä istumaan sen ravissa. Dessie oli kyllä taas oikein tasainen ja saatiin jopa positiivista kommenttia sen kiltteydestä. Laukka jätettiin vähemmälle, sillä Dessie oli todella energinen ja pari kertaa tuntui jopa siltä, että se lähtisi käsistä.

Tänään Dessie oli aluksi ihan nukuksissa, mutta vertyessään se tuntui heräävän ja piristyi jopa liikaa. Se oli aika rankka ratsastaa, jotenkin vähän erikoisen vahva. En sitten tiedä, että johtuiko se eilisestä kuolainvalinnasta vai siitä, että oli taas lämpimämpi ilma ja tunnetusti Dessie piristyy sitä mukaa, mitä lämpötila nousee. Sen logiikka on vähän erikoinen.. Ravissa se oli kyllä oikein hyvä, mutta laukka oli vähän liian vauhdikasta. Annoin Dessien sitten lopuksi laukata pitkin ohjin ihan sydämensä kyllyydestä ja niin se kyllä juoksikin.. Aikmoiseksi se saa kyllä vauhdin kiihdytettyä, vaikka oltiinkin ihan vain maneesissa.

Dessie pääsi taas liikutuksen jälkeen solariumiin ja sen jälkeen iltapäiväruokien kimppuun. Jacky joutui hommiin heinien äärestä, mutta sen motivaatio oli silti varsin korkea. Ratsastin sen kentällä, sillä oli todella kaunis auringonlasku ja olisi tuntunut vähän hölmöltä mennä maneesiin piiloon niin kaunista ilmaa.

Sophia, eli Jacky omistaja, on viime päivinä saanut vähän taistella Jackyn kanssa, sillä se on ollut vahva sisäohjasta, eikä Sophia ole meinannut saada ulko-ohjaa millään tuelle. En kyllä itse huomannut tänään mitään vastaavaa, mutta sen kyllä huomasin, että se oli kyllä vähän vahva. Tehtiin aluksi käynnissä loivaa väistöä pitkät sivut ja sitten samaa ravissa. Jacky ei ihan heti tajunnut, mitä siltä pyysin, mutta vähitellen se teki oikein hyvät väistöt molempiin suuntiin. Se väsyi aika nopeasti, sillä se ei ole tottunut tekemään pidempiä aikoja kunnolla hommia.

Laukassa jouduin sitä ratsastamaan aika reilusti eteen, mutta se oli muuten kyllä oikein hyvä. Vasen laukka oli hetkittäin jopa ihan hyvä, mutta yleisesti se on kyllä aika karsea. Oikea laukka on tasainen ja pyörii oikeassa tahdissa, vasemmassa ei ole oikein lainkaan tahtia. Saatiin samaan aikaan kentällä olleelta ratsastajalta kehujakin, mutta tajusin vasta myöhemmin, että hänhän erehtyi luulemaan Jackya Dessieksi ja siksi kehui sen kiltteyttä! No, onhan ne saman värisiä, mutta siihen niiden yhtäläisyydet sitten loppuvatkin :D

Pitää huomenna kysyä Sophialta, että tuntuiko Jacky väsähtäneeltä, sillä siitä loppui kyllä puhti tänään. Olisin kuvitellut, että estehevosella olisi edes jonkunlainen peruskunto, mutta taisin erehtyä.. On se kumma, että estehevosia ei viitsitä kunnolla perusratsastaa. Ne vain liikutetaan jotenkuten ja treenataan hyppyjä.. Harmittavaa, sillä kunnolla ratsastetun kuuluisi ainakin minun logiikkani mukaan suoriutua radoistakin paremmin.

Lainaisiko joku minulle muutaman eurosen, että saisin ostettua tämän hevosen?





Ja loppuun kuva meidän koir.....rotasta ja sen uudesta kaverista!
Tigerkin on isompi, kuin meidän Coco! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti