sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Klippaustuokio

Hurautin tänään aamulla tallille ja ruvettiin klippaamaan heppoja. Ensin klipattiin kaverin haflinger-ruuna, jolla olikin jo melkoinen talviturkki. Notti oli kiltisti ja se saatiin aika nopeasti klipattua.



Seuraavaksi oli Destinyn vuoro. Sitä ei oltu siis koskaan ennen klipattu, joten vähän jännitti, että mitenhän se käyttäytyy. Yritin ensin ulkona pesupaikalla aloitella, mutta siirryin pian sisälle, jossa sain sen molemmilta puolilta kiinni. Dessie oli aika kauhuissaan. Se ei todellakaan ollut sitä mieltä, että klippaaminen olisi ollut hyvä idea. Sain kaverin pitämään sen päästä kiinni ja rauhoittelemaan sitä ja vähitellen se rauhoittui. Aloitin kaulasta, sillä se oli ehdottomasti tärkein alue saada klipattua. Siirtyessäni taaksepäin huitaisi Dessie muutaman kerran takasella osoittaakseen mieltään, mutta ei onneksi niin, että olisi ollut lähelläkään osumista. Varovaisesti jatkettiin, mutta kerran Dessiellä tuli hetkellinen paniikki, jossa se meinasi vetästä ketjut irti ja lähteä karkuun. Pidettiin pieni tauko, jonka aikana se sai taas kerättyä itsensä.

Paniikin jälkeen ei ollut enää mitään ongelmia ja sain koko takaosankin klipattua. Niskan klippaaminen oli vähän hankalaa, mutta kaverini piti hetken Dessien ylähuulesta kiinni puristamalla, niin sain niskan pikavauhdilla ajeltua. Lopuksi viimeistelin huolellisesti ja Dessie olikin jo todella kiltisti ja rupesi jopa näyttämään suhteellisen rennolta.

Vedin siis kaikki karvat pois muualta, paitsi päästä, jaloista ja satulan kohdalta. Lopuksi viimeistelin niskaa ja reunoja saksilla. Olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Dessiellä ei ollut kovinkaan pitkä karva, ainakaan jos vertasi Nottiin, mutta kaulalta ja kyljistä lähti kyllä aika paljon karvaa, takaosalta ja ryntäistä ei lähtenyt melkein mitään.

Taiston jälkeen
Klippaamisen jälkeen minun oli pakko lähteä kotiin, kun joka paikkaa kutitti. Varsinkin lyhyimmät karvat tunkeutuivat ihan joka paikkaan. Menin illalla sitten uudestaan tallille liikuttamaan Dessien. Ratsastin ensin normisuitsituksella ja kun se oli heti alusta saakka oikein hyvä, vaihdoin sille kanget päähän. Se veti taas vähän liikaa kierroksia toisesta ratsukosta ja tajuttiin, että Dessie aina vammailee, kun tuo kyseinen hevonen on samaan aikaan töissä ja ollaan tässä varsinkin viime viikon aikana oltu sattumoisin todella usein samaan aikaan ratsastamassa. Dessie jumitteli aina, kun kaveri meni läheltä,  ratsasin eteen, mutta Dessie vain joko potki tai lähti peruuttamaan. Se ei onneksi tehnyt tuota montaa kertaa, mutta jo yksikin kerta on todella ärsyttävä.

Otin kankiohjaakin vähän tuelle, mutta en kovin montaa kerrosta mennyt niin, vaikka se ihan hyvältä tuntuikin. Varsinkin lopussa Dessie meni aivan mielettömän hyvin ja ravasi aivan käsittämättömän hienoa ravia. Ihan mieletön fiilis, kun tuntui siltä, kuin Dessie olisi ruvennut oikein esiintymään. Voi, kun saataisiin tuo fiilis pysymään ihan koko ratsastuksen ajaksi.. No, nyt toimii ainakin pätkittäin oikein superhyvin, joten eiköhän päästä joskus siihenkin pisteeseen, että voi sanoa samaa ihan yleisesti.

Ratsastuksen jälkeen oli ihanaa, kun Dessie oli vain satulan alta hikinen ja kuivui muutamassa minuutissa solariumin alla. Kyllä klippaaminen on kätevä tapa ja helpottaa arkea. Nyt viime aikoina kun Dessietä on täytynyt kuivatella solariumin alla 14 min ja tänään selvittiin vain 7 minuutilla. Ja onhan se niin paljon siistimmän näköinenkin ilman talvikarvaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti