keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Valmistumisia ja läpiratsastusta

Maanantaina ja eilen sain Dessien pitkästä aikaa ratsastettua oikein kunnolla läpi. Maanantaina mentiin kangilla ja otin kankiohjaa tuntumalle nyt enemmän, kuin kertaakaan. Dessie oli todella hyvä, vaikka alussa olikin vähän hankala. Laukkakin rupesi luonnistumaan oikein hyvin ja Dessie rentoutui täydellisesti.

Eilen jouduin aluksi vähän komentamaan Dessietä, kun sitä ei olisi kiinnostanut tehdä töitä. Parin keskusteluhetken jälkeen se oli aivan ihanan tasainen. Se oli kevyt ja hyvä ratsastaa ja laukassa todella hyvä. Tehtiin pitkään laukkatyöskentelyä ja sain sen mukavasti läpi, se oli jokaisessa askellajissa letkeä ja hyvä.

Tänään minulla oli kandikoe ja sain vihdoin itseni valmistumaan! Jatkan nyt maisteriopintoihin, mutta onpahan nyt joku todiste siitä, että olen opiskellut! Olin suunnitellut kyllä meneväni ratsastamaan, mutta en koululta päästessäni yksinkertaisesti jaksanut mennä kodin kautta, enkä ollut muistanut aamulla pakata tallikamppeita mukaan. Koko päivä oli todella rankka, joten tuskin olisin muutenkaan jaksanut enää ratsastaa. Kävin vain vähän käppäilemässä Dessien kanssa  maneesissa ja annoin sen piehtaroida.

Maanantaina ratsastin Jackynkin. Ratsastin kentällä ja se oli aluksi vähän vahva, eikä meinannut jaksaa keskittyä. Vähitellen se vertyi ja touhu rupesi sujumaan oikein hyvin. Sille nousi nopeasti hiki päälle ja huomasin, ettei se olisi enää paljoa jaksanut. Pidemmät laukkapätkät ovat sille todella rankkoja. Kokeilin pieniä pätkiä vastalaukkoja, mutta se ei oikein ymmärtänyt, että mitä siltä haluan. Siltä puuttuu monia minun mielestäni varsin perustaitoja, esimerkiksi juuri edes pätkä vastalaukkaa, eikä se osaa peruuttaa järkevästi! Se siis vaatii paljon ihan perusratsastusta ja ehdottomasti vähän ohjaavaa ihmistä.

Jacky on todella kiltti, mutta se on päässyt sen verran helpolla, ettei se omaa oikeastaan minkäänlaista työmotivaatiota. Se humpsuttelee menemään, kaula nätisti kaarella, mutta muuten sitten ihan juuri niin, kuin sitä huvittaa. Nyt Sophiakin on tajunnut varsinkin alkuverryttelyissä nostella sen kaulaa ylemmäs, jotta se ei lukitse kaulaansa ja vähitellen pystyisi myötäämään niskasta. Sen kaulan asento on oikeastaan todella hankala, sillä kun katsoo peiliin, näyttää se oikein hyvältä, mutta kun sen saa oikeasti myötäämään niskasta, tajuaa, että sen rullaus on kaikkea muuta, kuin rehellistä menoa. Vaikka se onkin varsin herkkä, joutuu sitä aktivoimaan pohkeella ja raipalla aika paljon, jotta se tajuaa ottaa takajalatkin mukaan hommiin.

Varsinkin sen vasen laukka on hankala, mutta kun pitää pohkeet kunnolla kiinni ja auttaa äänellä ja raipalla muistuttelemalla, saa se tahdin suhteellisen hyväksi. Jos sen vain antaa laukkailla, vetelee takapää ihan omaa askellajiaan.

On kyllä ollut jo nyt todella kivaa päästä toisenkin hevosen selkään. Kangistun helposti samoihin kaavoihin, tuttu ja turvallinen on paljon helpompaa Dessien kanssa, jolle rutiinit ovat todella tärkeitä. Harvemmin sitä tulee Dessien kanssa kokeiltua erilaisia lähestymistapoja, mutta jo nyt olen kokeillut Dessien kanssa Jackyn kanssa hyväksi kokemiani asioita ja saanut Dessienkin kanssa muutaman ahaa-elämyksen. Dessien kanssa tulee yleensä tehtyä asiat todella samoilla tavoilla, mutta jotta pääsemme asioissa eteenpäin, täytyy välillä kokeilla uusiakin tapoja. Sen parhaimman tavan kun löytää vain kokeilemalla.

Huomenna olisi tarkoitus ratsastaa Dessie taas kunnolla läpi ja perjantaina samaten. Tämän päivän vapaapäivä ei nyt oikein sopinut suunnitelmaani, mutta kuhan jaksan nyt seuraavat pari päivää pistää sen kunnolla hommiin, niin eiköhän Noora sitten pärjää hyvin pari päivää yksin.

Lähden vanhempieni kanssa sunnuntaina Budapestiin juhlimaan meidän perheen viimeistä bacheloria (jee!!), parin viikon päästä lähden Saksaan juhlimaan siskoni valmistumista lääkäriksi. Valmistumiset saavat jopa minut jättämään hevosen muutamaksi päiväksi muiden hoidettavaksi, sillä mielestäni opiskelusaavutukset ovat kyllä varsin tärkeitä. Varsinkin omalla kohdallani, kun olen joutunut etsimään opiskelumotivaatiota aika rankastikin aika-ajoin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti