keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Netti toimii taas!

Huh, olipas hankala viikko, kun netti ei ole toiminut! Tänään sain sen vihdoin toimimaan, joten täällä ollaan taas!

Viime viikon aikana ei kyllä paljoa tapahtunut. Keskiviikkona tehtiin kavalettitreeniä ja Dessie oli oikein hyvä, ei kuumunut kuin ihan vain hetkittäin ja sekin oli oikeastaan ihan positiivista kuumumista. Dessie nauttii kyllä ihan tuollaisista pikkuhypyistäkin sen verran paljon, että kavaletteja kannattaisi ottaa ihan koulutreeniinkin mukaan vähän useammin. Sen saa todella reaktiiviseksi, kun sen päästää muutaman kerran hyppäämään.

Loppuviikosta Dessie rupesi kompastelemaan, sillä kengittäjä ei päässytkään viime viikolla käymään, kuten oli sovittu, vaikka olisi ollut tarkoitus, että Dessie olisi kengitetty jo sitäkin aikasemmalla viikolla.. Käytiin siis vain kävelemässä maasta käsin ihan mukavat maastolenkit muina päivinä, paitsi lauantaina Dessie sai ihan täyden lomapäivän.

Maanantaina kengittäjä kerkesi onneksi hoitamaan Dessien kaviot ja niistä lähtikin aikamoiset pätkät pois. Nyt kaviot on saatu oikein hyvän muotoiseksi, takasten kaviot kun ovat olleet vähän liian loivat sivuilta, nyt ne näyttävät oikein hyviltä. Muutenkin kengittäjä on kyllä tehnyt todella hyvää työtä. Dessie oli oikein kiltisti kengitettäessä, tällä kertaa se ei kertaakaan huitaissut takasillaan, vaan oli koko ajan rauhallinen. Edistystä siis tuossakin asiassa ja tietysti helpottaa kengittäjän hommaa aika paljon, kun ei tarvitse olla koko ajan varomassa takajalkoja.

Ratsastin maanantaina kevyesti ja Dessie oli varsin hyvä. Juoksutin sen kyllä ennen, kuin nousin selkään, kun päättelin, että viikonlopun pelkän kävelyn jälkeen Dessiessä saattaisi olla hiukan liikaa energiaa. Ja niin siinä kyllä olikin, se päästeli aika mojovia pukkeja liinan päässä, mutta rauhoittui kyllä pian. Se oli tasainen ja mukava ratsastaa.

Eilen ratsastin sen kentällä, kun oli mukavan pilvinen ja tuuleton ilma. Ei tehty sen jännempiä, keskityin rauhallisuuteen ja siihen, että Dessie sai laukata kunnolla eteen isoa laukkaa ja aukaista paikkojaan. Dessie nautti, kun oli tilaa laukata ja mukavan viileä ja raikas ilma.

Tänään ratsastin Dessien vasta myöhään illalla, kun se oli jo pelkästään karsinassa niin raivostuttavalla tuulella, ettei minua ollenkaan kiinnostanut lähteä ratsastamaan. Kirpakan kylmä ilma saa sen vähän hysteeriseksi. Pitkän pohtimisen jälkeen päätin kuitenkin vielä mennä ratsastamaan, mutta päätin ihan vain liikuttaa sen, enkä sen enempää tehdä töitä. Laitoin sille kanget päähän, kun tiesin, etten kuitenkaan jaksa ottaa ohjia paljoa tuntumalle, joten Dessie saa sitten siinä samalla totutella kankeen. Solmin kankiohjan kaulalle niin, ettei se häirinnyt menoamme, enkä ottanut sitä kertaakaan tuntumalle. Dessie oli oikein hyvä ja tasainen ratsastaa, vasempaan suuntaan vähän jäykähkö, mutta vertyi onneksi nopeasti. Mentiin aikamoisen nopeaa tahtia ja Dessie sai venyttää askeltaan ravissa oikein kunnolla. Eilisen avaavan laukkaamisen huomasi, sillä Dessien liike oli tänään mukavan irtonaista ja se näytti ihan omasta takaa kyllä sellaiset lisäykset, että ihan nauratti, miten mieletöntä liikettä se saakaan irti itsestään. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja seisotin Dessien vielä solariumissa ja vähän hieroin sen selkää, kun piti vähän itseänikin lämmitellä lamppujen alla.

Olen tässä viime aikoina miettinyt, että olisi kyllä kiva, jos pääsisi välillä ratsastamaan muutakin hevosta, kuin Dessietä. En ole kuitenkaan tehnyt asialle mitään, sillä se on ollut ihan vain ajatuksen tasolla. Toista hevosta minulle ei ole tulossa, vaikka Remingtonin lopettamisen jälkeen se olikin oikeastaan suunnitelmissa. Kahden hevosen jokapäiväiseen liikutukseen minulla ei ole enää aikaa, joten olen nyt toistaiseksi unohtanut haaveet toisesta hevosesta. Tänään kuitenkin kaverini kysyi, josko minua kiinnostaisi ratsastaa hänen hevosensa pari kertaa viikossa. Tänään sitten kokeilin tätä hevosta ja pidin siitä kovasti ja kaverikin oli sitä mieltä, että meidän yhteistyö toimi oikein hyvin, joten sovittiin nyt sitten, että liikuttelen sen pari kertaa viikossa.

Kaverini hevonen on musta 7v oldenburgilainen ruuna Balou du Rouetista. Se on varmasti hyvää vaihtelua minulle. Se on kiltti, mutta niin esteratsastajan hevonen, kuin vain voi olla. Se vaatii siis kouluratsastuksellisesti varmasti jonkin verran hommia, mutta se on sen verran kuuliainen, että siitä saa varmasti jo aika vähälläkin hommalla paljon irti. Aika hauska sattuma, kun en ollut todellakaan vielä muutakuin pohtinut, että olisi kyllä kiva päästä välillä jonkun muunkin hevosen selkään ja nyt sitten pääsen ratsastamaan noinkin kivaa hevosta. Asioilla on tapana järjestyä, edes välillä ;)

Maastolenkillä Dessien kanssa <3







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti