maanantai 22. heinäkuuta 2013

LOMA.

Minulla alkoi tänään kesäloma! Viime viikko oli ihan karsea, täällä on ollut nyt jo ikuisuuden ihan järjettömät helteet ja olin viime viikolla joka päivä yksin töissä. Kuumalla ilmalla olen töissä siis kirjaimellisesti yksin, koska kukaan ei liiku yhtään minnekään, minne ei ole pakko mennä.. Dessie nyt tunnetusti on ollut aikamoinen energiapommi ja itse olen ihan puhki jo pelkästään hengittämisestä. Ei todellakaan olla mikään hyvä yhdistelmä, kun lämpötila nousee yli 30 asteen.

Viime viikolla juoksutin Dessien ensimmäistä kertaa kuukausiin pelkällä riimulla ja se oli kyllä todella kiltisti. Muutaman kerran veti keskelle, mutta lähti heti luotani, kun komensin. Jonakin päivänä ratsastin ilman satulaa eteen-alas-treenin ja tein ylitaivutuksia, jotta sain kunnolla venyteltyä sen kaulaa ja selkää. Se oli todella kiltti ratsastaa. Muutenkin se oli saanut taas voimaa takaisin, kun rupesin syöttämään sille enemmän maissia ja elektrolyyttiä. Lauantaina annoin sille ihan täyden vapaapäivän, sillä en yksinkertaisesti kyennyt tekemään sen kanssa mitään, kun pelkkä ajattelukin sai hien virtaamaan.. Eilen sitten sain itseni kammettua hevosen selkään ja Dessie oli oikein hyvä ratsastaa. Treenattiin avoja ravissa ja laukattiin muutenkin paljon vähemmän, kuin normaalisti. Avot menivät vasempaan suuntaan oikein hyvin, mutta oikeaan suuntaan tuntui, kuin Dessie ei olisi tajunnut, että mitä siltä oikein pyysin. Pyysin sitten vähän ylitaivutettuna ja vähitellen se tajusi myös toiseen suuntaan, että mitä siltä halusin.

Tänään sain Nooran liikutusavukseni, sillä olin koko aamuyön kärsinyt ihan kamalasta migreenistä, eikä koko päivä töissä paljoa auttanut asiaa. Noora ratsasti ensin ja Dessie oli ihan kiltisti, mutta Noora ei voi siltä kyllä oikein vieläkään pyytää mitään, sillä se jumittaa heti alakaulansa ja selkänsä, eikä enää viitsisi mennä eteenpäin. Noora sitten teki hyvän rennon alkuveryttelyn, jotta pystyin heti aloittamaan hommat, kun hyppäsin selkään.

Mentiin ensin neljää ravipuomia. Dessie oli alussa vähän ihmeissään, mutta tajusi homman jujun ja askelsi oikein nätisti puomien yli. Tarkoitukseni oli treenata sitä, että Dessie oppisi vähitellen pitämään kaulansa alhaalla, kun joutuu venyttämään askelta. Se meni kyllä oikein kivasti ja tajusi, mitä ajoin takaa. Se venytti kaulaansa kivasti alaspäin, joka on kyllä todella paljon parempi vaihtoehto, kuin se, että se jännittäisi alakaulansa, kun saa venyttää askelta. Muutamat kerrat se tuli oikein kivasti yli, joten ajattelin kokeilla samaa laukassa. Laukkapuomien välit laitettiin aika pitkiksi, jotta Dessie todella joutuisi keskittymään jalkoihinsa. Dessie kuumui heti ensimmäisen kerran jälkeen ja meinasi aikamoisella voimalla juosta puomeista yli, katsomatta, että mihin ne jalat pitäisi pistää. Pysäytin sen muutaman kerran joko ennen puomeja tai puomien jälkeen, jotta se tajuaisi, ettei voi vain kaahottaa hullunlailla. Dessien kuumuessa sain sen laukan ihan mielettömäksi, se kasvoi varmaan metrin ja pysyi todella hyvässä paketissa.

Se yritti viimeisen askeleen ennen puomeja lähteä käsistä, mutta vähitellen sain laukan rauhallisemmaksi, enkä enää heittänyt kättä eteen, kun päästiin puomeille. Lopuksi Dessie meni todella tasaista laukkaa ja päästiin hyvin puomeista yli, ilman, että se lähti vetämään ja ilman kolautteluja. Lopetin heti ensimmäiseen hyvin onnistuneeseen kertaan, sillä Dessie vaahtosi ja oli ihan läpimärkä. Noora sai sitten vielä ravata rennot ravit pitkin ohjin ja kävellä vielä pitkät loppukäynnit.

Nyt olisi sitten enää kaksi päivää aikaa liikuttaa Dessie normaalisti ja sitten se pääseekin lomalle ja niin pääsen minäkin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti