torstai 11. heinäkuuta 2013

Niin hieno Dessie : )

Dessien loistava ratsastettavuus jatkui eilenkin, se tuntuu ihan todella hyvältä! Eilen sitä kyllä vähän kiukutti, kun joutui menemään maneesissa samaan aikaan, kun ori sai hypätä. Muutamat kuumumispukit tuli siis, mutta vähitellen sain ylimääräisen energian käytettyä siihen, että Dessie rupesi tarmokkaasti nostelemaan jalkojaan, eikä enää ahdistunut siitä, kun ei saanut kiirehtiä.

Treenattiin siirtymisiä, kuten toissapäivänäkin. Nyt yritän keskittyä siihen, että Dessie pysyy koko ajan suorana. Ollaan treenattu väistöjä ja avoja sen verran paljon, että nyt niiden treenaaminen pistetään tauolle ja keskitytään siirtymisiin ja suoruuteen. Laukannostot alkavat olemaan kyllä jo varsin onnistuneita ja laukka ihanan koottua ja saan tempoa säännösteltyä jo paljon paremmin. Treenattiin laukanvaihtoja loivalla kiemurauralla ja Dessie yllätti minut onnistumalla lähes jokaisella yrityksellä. Pyysin vaihdon heti, kun käänsin uralta ja juuri ennen palaamista uralle taas uuden vaihdon. Loivalla kiemurauralla laukka vaihtui puhtaasti melkein joka kerta, sillä Dessie ei kerennyt kiihdyttämään vauhtia, kuten se diagonaalilla helposti tekee. Silloin vaihto tulee pukin kautta tai Dessie kerkeää vaihtamaan vain edestä.

Siirtymisten kautta saan Dessien todella hyväksi, se keskittyy ihan täysillä ja varsinkin ravi-pysähdys-ravi-siirtymisten avulla saan sen takaosan kunnolla hommiin. Harjoitusravissakin on todella helppo istua, kun Dessie pyöristyy koko kropastaan. Dessie rupeaa myöskin odottamaan seuraavaa tehtävää ja tuntuu jotenkin ihan täysin eri hevoselta. Ratsastin koko ajan hymyillen, kun Dessie oli niin mieletön! Taputtelin sitä koko ajan ja se tuntui jotenkin niin tyytyväiseltä, että en oikein ymmärrä, että mikä sen päässä tällä kertaa on napsahtanut. En todellakaan valita, ihmettelen vain sen kummallisia mielialanvaihteluita. Dessien mieliala saisi kyllä jäädä tälläiseksi, sillä en osaa edes kuvailla, miten hyvän fiiliksen se saikaan aikaiseksi.

Periaatteessa olin suunnitellut, että oltaisiin hypätty eilen, mutta kun Dessie oli toissapäivänä niin super, niin halusin nauttia siitä ihan kouluratsastuksen parissa. Kuvasin sitten muiden valmennuksia ja oikeastaan kaikilla meni ihan todella hyvin. Tuo kentän uusi pohja tuntuu olevan jokaisen hevosen mielestä hyvä. Jokaiselta irtoaa ulkona nyt ihan erilailla liikettä, kuin vanhalla pohjalla.

Eilen tallilla oli paljon hyvätuulista porukkaa, kyllä se hevosen toimiminen tekee ihan käsittämättömän onnelliseksi :)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti