torstai 25. heinäkuuta 2013

Sinne se jäi : )

Vietiin tänään Dessie landelle ja reissu meni hyvin, vaikka lähdettiinkin melkein kaksi tuntia myöhässä aikataulusta. Pitäisi hankkia oma traikku ja autoon koukku, niin ei tarvitsisi odotella ketään.. Ajoin koko matkan omalla autolla traikun perässä, sillä minun piti päästä nopeasti takaisin kotiin, kun aamulla olisi herätys puoli viisi..

Dessie meni kiltisti traileriin ja matkusti rauhallisesti koko matkan, vaikka oli todella tuulinen ja kuuma ilma. Traileri piti vielä laittaa takaa kokonaan kiinni, sillä jouduttiin ajamaan pitkiä tunneleita ja moottoritietä pitkin, jossa rekat ohittavat koko ajan. Dessie hikosi vain pikkuisen, eikä vaikuttanut ollenkaan väsähtäneeltä reissun jälkeen.

Kävi vielä hauska tuuri ja Dessie pääsi tyttärensä viereiseen karsinaan. Dessie moikkasi tytärtään aika välinpitämättömästi, mutta tytär selvästi tunnisti äitinsä. Myöhemmin ne nuuhkivat toisiaan varsin tuttavallisesti. On kyllä kiva, että Dessie pääsi tutun hevosen viereen ja vielä todella isoon karsinaan, jonka ikkunasta saa tutkittua pihan tapahtumia. Karsinassa on yhdistettynä kaksi karsinaa, joten tilaa on ainakin enemmän, kuin riittävästi. Kaksi ruokakuppia hämmensivät Dessietä aluksi, kun se ei oikein tiennyt, että kumpaa pitäisi nuuhkia enemmän.

Dessie oli aluksi vähän hermostunut, mutta rauhoittui kyllä aika nopeasti. Oli kyllä hassu fiilis jättää se sinne, mutta se tulee kyllä varmasti viihtymään. Täksi yöksi Dessietä ei vielä viety ulos, mutta luultavasti huomisesta alkaen se saa olla yöt ulkona ja kuumimman ajan päivästä sisällä ötököiltä paossa.

Ratsastin Dessien eilen vielä oikein kunnolla läpi. Se oli ihan todella kuuma, joten päätin ratsastaa siltä edes vähän sen ylimääräisiä energioita pois. Lopetin 1,5 tunnin jälkeen, kun itselle rupesi tulemaan heikko olo. Dessie olisi jaksanut juosta varmaan vielä maratonin. Ilma oli ihan järjettömän kuuma, mutta se ei todellakaan häirinnyt Dessietä. Se oli kyllä läpimärkä hiestä. Annoin sille loppuverkan ajaksi pitkät ohjat ja vapauden juosta omaa tahtiaan niin laukassa, kuin ravissakin ja sen tahti oli kyllä enemmänkin laukkahevoselle sopiva.. 

Tänään siitä (onneksi) huomasi, että oli se joutunut kyllä koville eilen. Se oli todella hyvä ratsastaa, varsinkin laukka oli ihan mieletöntä. Se oli hirmu tasainen, liike oli irtonaista ja se oli heti läpi niskasta. Laukassa kokeilin mennä avoa ja hitsi vieköön, sehän meni. Muuten ei tehty mitään erikoisempaa, ratsastin vain kaikki askellajit läpi ja lopeteltiin, kun kerta Dessie oli niin hyvä. Molemmille jäi siis todella hyvä fiilis ja siitä fiiliksestä on sitten hyvä jatkaa parin viikon päästä. Toivottavasti Dessie ei unohda kaikkea oppimaansa loman aikana ;)

Huomenna aamulla lennän Suomeen! Kivaa :)

Alppeja kohti!



Äiti ja lapsi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti