sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Sunnuntai

Dessien ihanuus on jatkunut nyt edelleen, se on kyllä todella ahkera. Jotenkin meillä on nyt klikannut monta eri asiaa paikoilleen ja se on tasoittunut hirmu paljon. Eilen se oli oikein hyvä ratsastaa, vaikka maneesissa oli kaksi muuta ratsukkoa. Dessie ottaa yleensä vähän kierroksia muista hevosista, mutta eilen sain sen kyllä keskittymään sen verran hyvin, ettei se välittänyt toisista hevosista oikein millään tavalla. Dessie liikkui tyytyväisesti ja tarmokkaasti, vaikka välillä se olisi halunnut lähteä kiitämään. Nyt laukannostot alkavat sujumaan jo varsin hyvin ravistakin, vaikka niitä kyllä pitää treenata vielä tasaisemmiksi.

Tänään huomasin, että Dessie oli vähän voimaton, vaikka tasainen olikin. Keskityin tänäänkin ihan vain suoruuteen ja rauhallisuuteen. Sain sen ravaamaan aivan taivaallisen hidasta ravia, vaikka sitä vähän kiukuttikin, kun joutui menemään niin hidasta tahtia. Annoin sen kuitenkin hetkittäin vähän päästelläkin, jotta se ei olisi kyllästynyt. Vaihdot olivat tänään aikamoisia sekasotkuja ja varsinkin siitä huomasin, että Dessie oli jotenkin voimaton. Lopussa annoin sen taas laukata ja ravata pitkin ohjin ja se tuntui jaksavan loputtomasti, joten energiaa sillä kyllä oli, mutta voimaa kokoamiseen ei tänään kyllä riittänyt samalla tavalla, kuin viime päivinä.

Pitää varmaan huomenna liikuttaa venytellen ja hieroa varsinkin sen takaosaa. Ollaan nyt menty niin paljon normaalia kootumpana, niin ei taida olla ihme, jos Dessie tarvitsisi vähän aukaisevaa ja palauttelevaa liikuntaa. Nyt meillä on vielä pari viikkoa aikaa treenata ihan täysillä ja olenkin ajatellut pitää treenin vähän vielä normaalia rankempana lomaan saakka.

Aloin syöttämään Dessielle nyt taas vähän enemmän maissia, jotta saisin sille pikkuisen lisää massaa. Haluan pitää sen kuitenkin hoikassa kunnossa, kuten urheiluhevosen kuuluukin olla. Tällä hetkellä se saa niin vähän ruokaa, ettei siihen tule lisää lihasta, vaikka treenataankin kunnolla.

Tänään kävi hyvä tuuri ja sain kaverin kuvaamaan minua ja Dessietä! Se alkaa kyllä vähitellen näyttämään ainakin omaan silmään jo varsin hyvältä!





mitä tässä tapahtuu?










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti