tiistai 16. heinäkuuta 2013

Väsähdys

"Ratsastin" eilen maastakäsin eli laitoin Dessielle juoksutusvyön, johon kiinnitin ohjat ja käytin ohjia toiselta sivulta. Dessie ymmärsi heti alusta saakka homman idean ja toimi ihan todella hyvin. Sain sen koottua ihan todella kivasti. Juoksin Dessien vieressä ja vaihtelin puolta sen mukaan, mihin suuntaan mentiin. Muutamat kerrat pyysin sitä ravissa kunnolla eteen ja sehän teki tuolla tavalla ihan mielettömät lisäyksetkin! Oli aika hyvä idea kokeilla ihan vain maastakäsin, tekee ihan hyvää Dessielle tottua uusiin asioihin ja tuohon se tottui kyllä heti.

En kovinkaan kauaa kuitenkaan vaatinut Dessietä kokoamaan itseään, sillä tarkoitushan oli, että Dessiellä olisi ollut vähän rennompi päivä. Otin Dessien liinaan ja laitoin sille sivuohjat ja juoksutin rennosti molempiin suuntiin. Se oli vähän väsähtäneen oloinen, minun piti oikeasti pyytää sitä eteenpäin. Otin siltä sivuohjat pois ja se sai juosta liinassa omaa tahtiaan, joka eilen oli kyllä ihmeellisen rauhallinen. Kun pyysin sitä eteenpäin niin se kyllä meni, mutta muuten se löntysteli rauhallisesti venytellen kaulaansa. 

Taitaa olla vapaa(/käynti)päivän paikka, olenhan kuitenkin vaatinut Dessieltä nyt viime viikkoina niin paljon, etten kyllä oikeastaan ihmettele, jos sitä vähän väsyttää. Ilmakin on ollut nyt jo ikuisuuden kovin lämmin, joten nyt taisin saavuttaa sen pisteen, että sain Dessien ensimmäistä kertaa koskaan oikeasti väsähtämään. Tosiaan se kyllä liikkui pyydettäessä, mutta normaalisti sen oma tahti on kyllä luonnostaan aina vähän vauhdikkaampi. Tsekkasin sen kokonaan läpi, eikä se tuntunut olevan mistään sen suuremmin jumissa, jalat olivat kylmät, eivätkä takaset olleet edes turvonneet. Tuskin tuo hitaus ja voimattomuus siis johtuu mistään muusta, kuin siitä, että Dessie on nyt oikeasti joutunut kunnolla töihin.

Loman aikana tulee Dessien luokse eläinlääkärin lisäksi myös fysioterapeutti, joten Dessielle tulee kunnon terveydenhoitoloma. 
Dessie pääsee siis kaverin kanssa laitumelle ja saa mahdollisesti olla öitä ulkona, jos sitä ahdistavat ötökät päivisin liikaa. Vien sen landelle ensi viikon keskiviikkona ja haen sen takaisin 11.8., kun lennän taas takaisin. Dessie saa siis olla siellä 2,5 viikkoa. Vähän kyllä ärsyttää maksaa kahdesta tallipaikasta, mutta minkäs sille voi. Onneksi landepaikka ei ole kovinkaan kallis, kokonainen kuukausi maksaisi 280e, joten selviän onneksi kuitenkin alle parin sadan.

Olin lauantaina kuvaamassa parin kaverin kisoja ja oli hyvä, että vielä töiden jälkeen hurautin hirveällä kiireellä katsomaan, sillä Manu sijoittui ensimmäisessä ja voitti toisen luokkansa ja Kim sijoittui omassa luokassaan. On kyllä aina ilo nähdä hyviä suorituksia oman tallin ratsukoilta!










Car tykkäsi Hugosta ehkä vähän liikaa ;)

r. Quel Homme (i. Quidam's Rubin) ja o. Car II (i.Courage)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti