lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lomasuunnitelmia

Olen nyt miettinyt pääni puhki, että mitä ihmettä Dessie tekee, kun lähden Suomeen parin viikon päästä. Se ei vain yksinkertaisesti ole hevonen, jonka voi noin vain jättää muiden hoidettavaksi, eikä sitä voi tietysti hoitamattakaan jättää.. Olin jo oikeastaan päättänyt, että Noora hoitaisi sen, mutta olen miettinyt pääni puhki ja tullut siihen tulokseen, ettei se ole Dessien kannalta paras ratkaisu. Jos kaikki menee niin, kuin olen suunnitellut, olen viemässä Dessien laitumelle siksi ajaksi, kun olen itse poissa. Reilut kaksi viikkoa se kykenee olemaan ihan vain lomallakin, kuhan saa olla koko päivän laitumella nauttien alppimaisemista. Meillä kotona kokopäivälaidun ei valitettavasti ole mahdollinen, joten paras päätös on se, että vien sen landelle. Sain sille karsinan siltä tallilta, missä se ennen asui. Siellä se tunnetaan ja sen kanssa tullaan toimeen, joten minun ei tarvitse huolehtia, kun yritän lomailla Suomessa.

Dessie tulee varmasti olemaan tyytyväinen, kun pääsee landella kunnon laitumelle ja sain sovittua, että se pääsee myös vähän maastoilemaan. Eläinlääkäri hoitaa rokottamisen myöskin sinä aikana, kun Dessie on landella, joten ei sitäkään tarvitse sumplia ja Dessie saa olla rokottamisen jälkeen rauhassa.

Remingtonin kanssa oli kyllä niin helppoa, kun ei tarvinnut huolehtia ollenkaan, että kuka tai milloin sen hoiti. Remington olisi voinut olla vaikka hoitamattakin, eikä se olisi välittänyt ollenkaan. Dessie nyt vaan tuppaa olemaan vähän erilainen tapaus, suurin ongelmahan on tosiaan se, ettei sitä saa kuka tahansa edes kiinni karsinasta.. Siksi on ehdottomasti parempi, että se ei ole kotona silloin, kun minä en ole täällä.

Alkuperäinen suunnitelmanihan oli, että Oliver olisi liikuttanut Dessien, mutta en halua, että Oliver ratsastaa Dessiellä niin, etten ole näkemässä. Noh, eipä Oliver olisi edes suostunut laittamaan Dessietä itse kuntoon, joten tuo suunnitelma tyssäsi jo siihen. Tallinomistajakin oli vähän sitä mieltä, että minun kannattaa miettiä Suomeen lähteminen vielä pariin otteeseen, joten en ole todellakaan ainut, joka on sitä mieltä, että Dessien minun lomanaikainen eläminen tulee olemaan mielenkiintoista.
Enköhän ole nyt löytänyt parhaimman ratkaisun Dessien ja oman mielenrauhani kannalta. Landella on myös tuttu eläinlääkäri lähellä, eikä Alppi-ilma varmaankaan tee huonoa Dessien päälle ;)

Eilen Dessie jatkoi edelleen samoilla fiiliksillä, se oli ihan todella hyvä ratsastaa. Se kyllä kuumui taas hetkittäin, mutta tällä kertaa oikeasti vain nopeasti ja sitten se taas jatkoi hyvällä fiiliksellä. Treenattiin laukkavoltteja ja ne toimivatkin oikeassa laukassa jo ihan todella hyvin, vasemmassa jouduin vielä puskemaan aika paljon vastaan, ettei voltti venähtänyt isommaksi. Laukka oli ihan täydellistä, Dessie tuntui myötäävänsä koko kropastaan ja sain sen laukkaamaan todella koottua, rauhallista laukkaa. Sain sen pätkittäin laukkaamaan jo niin hidastempoista, mutta silti ahkeraa laukkaa, että huomasin, miten mukavasti sen paino olikaan takajaloilla. Laukka rupeaa nousemaan jo paremmin ylämäkeen, nyt kyllä huomaa, että Dessien takaosassa alkaa olemaan jo kunnolla voimaa.

Ravi oli tasaista ja jatkettiin edelleen siirtymisten harjoittelua. Pyysin pysähdyksen suoraan ravista, enkä aina sitten lähtenytkään heti uudestaan pyytämään eteenpäin, jonka takia Dessie välillä otti muutaman peruutusaskeleen. Vaadin siltä, että se malttaisi seistä jonkin aikaan. Dessie on aika malttamaton, kun se jo tietää, että kohta se taas saa lähteä ravaamaan. Se oppii todella nopeasti, joten välillä pyysinkin laukannoston pysähdyksestä tai jatkettiin käynnissä. Dessie on aika kova ennakoimaan, jos sille antaa siihen mahdollisuuden, joten noilla harjoituksilla sain sen keskittymään kunnolla siihen, että mitä siltä seuraavaksi pyytäisinkään.

Fiilis oli koko ajan hyvä, eikä Dessie tuntunut taaskaan väsyvän, vaikka paljot siirtymiset ja kokoaikainen keskittyminen ovatkin rankkoja. Lopuksi annoin sen taas laukata pitkin ohjin ja ai että se tuntui tyytyväiseltä. On kyllä mahtava fiilis, kun hevonen laukkaa isoa, letkeää laukkaa pitkin ohjin ja itse voi vaan matkustaa, kun tietää, että laukka on hidastettavissa vain sillä, että vähän jännittää lonkista ja laukkaa saa kiihdytettyä oikeastaan vain ajatuksen voimalla.

Tänään Dessiellä oli rento päivä, se sai ravata ja laukata koko ajan löysin ohjin. Viime viikko ollaan kyllä ahkeroitu sellaisella tarmolla, että palautteleva liikutus taisi tulla tarpeeseen. Olen ennenkin maininnut, että olen aika huono ratsastamaan rennommin. Siinä vaiheessa, kun jo istun hevosen selässä, tulee harvemmin sellainen tunne, että tekisi mieli tehdä vähän vähemmän. Nyt Dessie on niin hyvä ratsastaa, että tekisi mieli aina vain jatkaa ja jatkaa, varsinkin kun tuntuu siltä, että hevonen jaksaisi juosta tuntitolkulla. Motivaationi Dessien ratsastamiseen huomaa myös siitä, että en enää juoksuta sitä, kuin vain todella harvoin siihen verrattuna, miten usein sitä ennen juoksutin.

Nyt pitää viimeiset viikot ennen lomaani treenata vielä kunnolla, jotta Dessie sitten todella on ansainnut laidunlomansa. Minä ainakin olen, kun katson kalenterini kahta seuraavaa viikkoa.. No, pakko sitä on tehdä töitä, jotta voi lomalla vain lomailla. On muuten ensimmäinen Suomireissu, kun en ole menossa töihin! Aikaa pitäisi siis löytyä rusailulle ja Landorille. Voisin kuvitella, että on aika ihanaa päästä hevosen selkään, joka jo osaa asioita ja jonka kanssa ei tarvitse keskustella ihan niin paljon, kuin tuon oman pöllöpään kanssa.. ;) Ja pitäähän sitä aika-ajoin päästä vähän tekemään temppuja, piaffit ja passaget, kun ovat vielä aika kaukaisia haaveita Dessien kanssa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti