torstai 14. marraskuuta 2013

Donnerstag

Eilen Acasina oli superhyvä ratsastaa. Tehtiin paljon laukka-ravi-siirtymisiä pääty-ympyröillä. Jätin raipan pois, jotta keskittyisin paremmin siihen, että saan pohjeavut kunnolla läpi ja kappas vain, ei muuten noussut kertaakaan väärä laukka! Eli täytyy vaan keskittyä siihen, että saan annettua tarkempia apuja. Eilen sain sen jopa läpiratsastettua sillä tavalla, että se lopussa myötäsi niskastaan varsin kivasti. Onnistuneen laukkatyöskentelyn jälkeen ravikin tuntuu heti paljon paremmalta ja ryhdikkäämmältä.

Tänään ratsastin ulkona ja Acasina oli vähän jännittynyt ja yritti vähän tuijotella. Se ei onneksi jäänyt kertaakaan paikoilleen tuijottelemaan, mutta oli kuitenkin sen verran jännittynyt, ettei kauheasti voinut keskittyä siihen, että sen saisi kunnolla rennoksi. Laukattiin sitten paljon ja oikein isoa laukkaa ja se auttoi, lopuksi Acasina oli jo vähän vähemmän vahva. Tänään se tarjosi muutaman kerran väärää laukkaa, mutta onneksi sain sitten itseni taas vähän tarkemmaksi ja niin homma rupesi taas toimimaan paremmin.

Jackyn kanssa tehtiin tänään ensin kiva maastoreissu ja se oli superkiltisti. Mentiin maastolenkin jälkeen vielä kentälle tekemään kunnolla töitä. Nyt Jackysta huomasi, että se taas jaksoi tehdä töitä, kun saatiin se silloin toissapäivänä klipattua. Se oli selvästi paljon motivoituneempi, kuin sen hirveän turkin kanssa.

Tehtiin Jackyn kanssa oikein kunnon laukkatreeni ja ensimmäisen kerran vasen laukka oli oikeasti hyvä! Vähän varovaisesti kokeilin, että saadaanko laukkavoltteja aikaiseksi vasempaankin suuntaan ja olin kyllä aika iloinen, kun Jacky jaksoi kantaa itsensä kunnolla vasempaankin suuntaan pitäen laukan kolmitahtisena. Oikeaan suuntaan se saa aikaiseksi vaikka kuinka pieniä voltteja, mutta vasen on kyllä aika hankala. Sain sen tänään raipan avulla toimimaan, muistuttelin raipalla tahdista ja Jacky tajusi käyttää takapäätään oikein.

Aika kivaa tahtia Jacky kehittyy, vaikka ratsastankin sen vain pari kertaa viikossa. Nyt Sophiakin on kyllä tajunnut vahtia laukan tahtia paremmin ja pistää Jackyn tekemään vähän ahkerammin töitä. Jacky on vaan päässyt sen verran pitkään aika helpolla, että se yrittää tulla hetkittäin aika vahvaksi, kun se ei enää viitsisi tehdä hommia. Mutta eiköhän se negatiivinen vahvuus saada vielä katoamaan, kun sen kunto nousee ja oikeat lihakset saavat lisää voimaa.


Ja arvatkaapa mitä me tehdään huomenna Acasinan kanssa? ;) Meillä on estevalmennus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti