sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sadetta :(

Acasina oli tänään aivan läpimärkä, sillä sen loimi oli päästänyt sateen läpi. Vein sitten hepan äkkiä solariumiin ja nopeasti selvisikin, että se taisi olla ensimmäistä kertaa koskaan solariumissa. Se ei oikein viihtynyt ja sai pari pientä paniikkia, kun laskin lamppua alaspäin. Vähitellen se kyllä tottui solariumin kamaluuteen, mutta ei todellakaan rentoutunut siinä, kuten hevoset yleensä rentoutuvat solariumin lämmössä. Vartin kuivattelun jälkeen se sitten onneksi kuivui ja puolenvälin jälkeen se seisoikin jo ihan rauhassa.

Ratsastin tänään aika nopeasti, sillä Acasina oli oikein hyvä. Alussa se oli vähän vahva, mutta se rentoutui aika nopeasti ja laukassa se oli todella hyvä! Fiilis oli oikein hyvä, joten mitäpä sitä vääntämään pidempään. Annoin sen lopuksi laukata ihan täysiä pitkin ohjin ja lopuksi myöskin ravata rennosti kaulaa eteen-alas venyttäen, jota se ei ole ennen vielä koskaan tajunnut tehdä. Eiköhän sille siis vähitellen kasva lihaksia oikeisiin paikkoihin.

Loimi oli märkä vielä ratsastuksen jälkeenkin, joten jätin Acasinalle fleeceloimen päälle. Hurautin illalla vielä uudestaan tallille, mutta loimi oli vieläkin märkä. Sillä ei ole muuta loimea, jonka sille voisi nyt pukea, kun sillä on niin paksu karva, joten mietittiin, josko oltaisiin klipattu se vielä tänään. Oliver kuitenkin päätyi siihen, että katsellaan klippaamista joskus toiste, sillä Acasina luultavasti tulee tarvitsemaan rauhoituksen.

Saatiin onneksi tallinomistajalta loimi lainaan ja hän kertoi, että oli ollut jättämässä Acasinan tänään sisään, mutta se oli hyppinyt pystyyn karsinassaan, joten he olivat sitten kuitenkin vieneet sen ulos. Eipä sen olisi edes tarvinnut seistä yksin tallissa, mutta kun suurin osa oli päässyt ulos, niin se oli ahdistunut sisällä... Se yleensä haluaa huonolla ilmalla aika nopeasti takaisin sisään, joten se sitten haettiinkin aikaisemmin sisään, mutta siinä vaiheessa se oli jo kerennyt kastua läpimäräksi. No, onneksi on solarium.

Ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä ahkerasti hommia ja saada se kavalettituntikin sovittua..

"mä en oikeen tykkää tästä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti