perjantai 22. marraskuuta 2013

Lisää syyskuvia





Eilen juoksutin Acasinan sivuohjilla ja ylipäätänsä ihan ensimmäistä kertaa. Se oli todella helppo juoksuttaa, oli koko ajan energinen ja mukana hommassa. Pari kertaa se pukitti ja vähän spurttaili eli se näytti nauttivan juoksuttamisesta. Alussa se ei oikein osannut kuunnella ääntä, ainakaan, kun yritin hidastaa sitä. Kun muutaman kerran vaikutin myöskin liinalla, ymmärsi se heti, mitä halusin ja seuraavilla kerroilla se uskoikin jo pelkkää ääntä.



Juoksutuspiiskaa en olisi oikeastaan edes tarvinnut, sillä Acasina oli koko ajan kivasti menossa eteenpäin. Alussa se veti sivuohjia vastaan, mutta vähitellen se rentoutui ja rupesi pyöristymään koko kropastaan. Oli kyllä kiva nähdä Acasinaa liikkeessä maastakin. Heti rupesin hahmottamaan sitä paremmin, kun en ollut selässä. Se liikkuu luonnostaan takaosastaan oikein hyvin, mutta etusilla se ei itsestään paljoa venytä. Kyllä sillä näköjään ihan mukavat liikkeetkin on, kun se vain rupeaa liikkumaan tarpeeksi pyöreänä.

Tänään Acasinalla oli ihan vain tarhailupäivä. Käväsin illalla tsekkaamassa, että kaikki on kunnossa. Siivosin karsinan ja annoin yöksi vielä vähän lisäheiniä. Oli kyllä ihan kummallinen perjantai, kun tallilla ei ollut enää ketään, vaikka kello oli vasta vähän jälkeen kuuden. Koko paikka ihan pimeänä ja hevosetkin ihan nukuksissa. Olisi saanut ihan rauhassa touhuta, mutta kyllä Acasina ansaitsee välillä ihan vain tarhailupäiviäkin, varsinkin kun on kerta ollut niin kiltisti koko viikon.

Oliver on sunnuntaihin saakka kisoissa, joten koko viikon ajan suunniteltu kavalettitreeni tehdään sunnuntaina muiden estevalmennusten jälkeen. Huomenna olisin halunnut tehdä Acasinan kanssa pidemmän maastolenkin, mutta on luvattu sadetta, joten joudutaan varmaankin maneesiin töihin. Nyt on kyllä ollut kiva, kun on pystynyt niin paljon olemaan kentällä, saa itsekin vähän raitista ilmaa, eikä heppojenkaan tarvitse vain maneesin seiniä katsella..



Jackyn kanssa treenit ovat jatkuneet. Se on ollut nyt vähän laiskalla tuulella, joten sen väsymys johtuikin jostakin muusta, kuin sen talviturkista. Turkki on nyt poissa, mutta Jackya saa edelleen hoputella liikkumaan. Aloitettiin sille nyt vähän energiarikkaampi ruokavalio, joten toivotaan, että sen saisi taas liikkumaan ihan omastakin tahdosta. Nyt se kyllä liikkuu kivasti, kunhan vain jaksaa sitä koko ajan pyytää. Sen sai sentään vähän innostumaan, kun hypättiin muutaman kerran kavalettia. Jackya taitaa vähän tylsistyttää pelkkä kouluvääntäminen.. Se hyppää niin kovin mielellään, mutta tällä hetkellä puuttuu valitettavasti kuski.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti