perjantai 29. marraskuuta 2013

:)

Acasina on nyt viime päivinä ollut iha superhyvä ja alkaa todella vähitellen tuntumaan siltä, että teen jotakin oikein. Toissapäivänä ratsastin nopeasti ilman satulaa ja Acasina oli todella kiltti, vaikka sillä ei olekaan koskaan menty ilman satulaa. Se ei tuntunut tiistain valmennuksen jälkeen ollenkaan väsyneeltä tai tuntunut olevan mistään kohtaa jumissa. Ajattelin kuitenkin pitää vähän kevyemmän päivän. Maneesissa oli vähän ruuhkaa, joten kevyempi päivä sopi senkin takia oikein hyvin. Ravi oli heti alusta saakka tahdikasta ja hyvää ja niin oli kyllä laukkakin, vaikka laukannostoissa Acasina vähän ihmettelikin.

Teki kyllä minulle hyvää ratsastaa ilman satulaa, niin sain vähän erilailla jalkoja suoraksi, kuin estesatulassa. Estesatulassa en koskaan saa pohkeita samalla tavalla käyttöön, kuin koulusatulassa, mutta nyt mennään sillä, mikä on käytössä. Acasinalla on tällä hetkellä Remingtonin vanha estesatula. Onneksi säilytin sen, niin ei nyt tässä vaiheessa tarvitse hankkia uutta satulaa. Se on kyllä aika kämänen ja vanha, mutta kelpaa kyllä oikein hyvin vielä lihaksistoltaan muuttuvan hevosen selkään. Ihan tyytyväiseltä Acasina se selässään vaikuttaa ja kuhan sitä jaksaa rasvata niin kyllä se ainakin nyt jonkin aikaa kelpaa, vaikka ei todellakaan mikään tyylikäs olekaan.

Eilen kävin taas jo aamulla ratsastamassa ja Acasina oli oikein hyvä. Ihan heti alusta saakka se myötäsi niskastaan. Heti, kun otin ohjat tuntumalle, se oli jo ihan täysillä mukana ja motivoituneena tekemään hommia.
Tehtiin ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä ja heti huomasi, kuinka Acasina rupeaa jo vähitellen reagoimaan nopeammin. Siirtymiset menivät oikein kivasti ja tuolla harjoituksella saakin kivasti takaosaa alle ja aktiivisemmaksi.

Tehtiin myös ravi-laukka-siirtymisiä niin, että ravasin lyhyet sivut ja nostin aina kulmassa laukan. Acasina ei nostanut kertaakaan väärää laukkaa ja laukkasi kivasti ylämäkeen. Sitä saa vähän jo hidastella laukassa eli selvästi sen kunto kohoaa ja se saa lisää voimaa.

Acasina on kyllä yllättänyt minut todella positiivisesti. Alussa se oli toki kiva, mutta nyt siihen alkaa tulemaan vähän lisää tekemisen meininkiä ja se rupeaa heräämään kunnolla henkiin. Olen aina tykännyt vähän kuumahkoista hevosista, jotka menevät eteenpäin omalla moottorilla ja nyt Acasina alkaa tuntumaan ratsastaessa aikalailla juuri sellaiselta, kuin mistä olen aina tykännyt. On kivaa, kun hevonen ei kiukuttele tai kuseta. Pakko myöntää, että nyt jälkikäteen vähän ihmettelen, miten jaksoin ratsastaa melkein vuoden hevosella, joka joka ikisellä ratsastuskerralla osoitti mieltään. Helppoa hevosta en halua edelleenkään, sillä voisin kuvitella tylsistyväni, mutta ymmärrettävistä syistä hankala on eri asia. Nautin myös siitä, kun voin ratsastaa hevosta ilman raippaa ja kannuksia.

Tänään Acasinalla on vapaapäivä, oikeasti ansaittu sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti