keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Edistyksiä ja heikotuksia

Acasina oli eilen ihan mielettömän hyvä, sain sen kanssa tehtyä jopa ravilisäyksiä! Ja hitsiläinen, kyllä siitä muuten lähtee liikettä, kun pääsee kunnolla venyttämään! Oli kyllä hassu fiilis, kun se toimi niin hyvin, eikä jäänyt painamaan vastaan niskastaan.. Sunnuntaina olin antanut Acasinan kunnolla aukaista paikkojaan irtojuoksuttaessa, joten taisi tehdä hyvää.


Tänään Acasina sai vapaapäivän, kun minulle eilen illalla iski joku outo pyörtymiskohtaus ja kolautin pääni suihkun lattiaan.. En sitten tänään uskaltautunut hevosen selkään, kävin kyllä tallilla pitämässä uudelle "oppilaalleni" tunnin. Viime viikolla sattumoisin kaksi meidän tallin asukasta tuli kysymään, josko voisin antaa koulutunteja. En tosiaan osaa sanoa ei ja olihan se Remingtoninkin kanssa aika kivaa, joten kokeillaan nyt sitten, voinko olla heille jollakin tavalla avuksi. Toinen tapaus on vaikeampi, kun hevonen on entinen valjakkohevonen, joka ei osaa yhtään mitään, sen omistaja osaa vielä vähemmän. Vuokraaja, joka nyt haluaa ottaa minulta tunteja, on myöskin varsin aloittelija, joten yhdistelmä on vähän vaikea, mutta voihan sitä kokeilla.

Toinen, jolle pidän torstaina ensimmäisen tunnin, on onneksi osaavampi, mutta hänelläkin on entinen valjakkohevonen, joka ei sekään ole ihan helppo tapaus. Heille olenkin ollut tässä viime kuukausina jo useamman kerran avuksi. He ovat minun neuvoillani oppineet laukanvaidot, joten heihin suhtaudun paljon toiveikkaammin, kuin ensimmäiseen parivaljakkoon.

En pidä itseäni sen tason ratsastajana, että olisin mitenkään erityisen pätevä pitämään tunteja, mutta kaipa mieltä on ainakin joku, kun taas oppejeni perään on kyselty. Muutama ylimääräinen euro ei tietysti ole pahitteeksi ja pääseepähän itsekin oppimaan uutta, kun näkee erilaisia hevosia ja oppii näkemään mikä tapa on millekin hevoselle oikea.

Tämänpäiväisen valjakkokaakin selkään minun on varmaan aika pakko kiivetä, jotta osaan paremmin analysoida sitä ja osaan paremmin neuvoa, kun itse olen kokenut sen omituiset tavat. Se kyllä tarvitsisi ammattilaisen ratsutusta, mutta omistajan mielestä ei, joten näillä mennään. Voinhan minä ohjata oikeaan ja parempaan suuntaan ainakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti