sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Väsytys alkakoon

Acasinan käyntitreenit loppuivat kuin seinään, kun menin torstaina tallille ja sain heti kuulla, kuinka se oli riehunut aamulla karsinassa ja potkaissut laudan irti karsinan seinästä. Perjantaina se oli myös kadottanut kengän toisesta takajalasta, joten minua ei enää naurattanut.

Pistin Acasinan sitten kunnolla hommiin, laukattiin melkein tunti, eikä se edes hikoillut, kuin vain vähän korvien takaa. Hienosti se kyllä laukkasi ja ravasikin oikein kivasti. Väsytys onnistui ainakin sen verran hyvin, ettei se ollut perjantaina aamulla riehunut karsinassa, vaan vasta tarhassa ;)

Tänään oli kammottava myrskytuuli, joten päätin juoksuttaa Acasinan ennen, kuin hyppäsin selkään. Onneksi se pelästyi tuulta vain yhden kerran ja oli muuten oikein kiltisti. Ratsastaessa se ei pelästynyt kertaakaan, vaan keskittyi hienosti minuun, vaikka välillä tuntuikin, että tuuli olisi ollut viemässä koko maneesin mukanaan. Laukattiin taas paljon ja laukassa tein taivutuksia, jotka Acasina vastaanotti oikein hyvin. Melkein kahden viikon venyttelyt siis tosiaan saivat kaulaa liikkuvaisemmaksi! Ravissakin huomasin edistystä, nyt Acasina myötää niskastaan paremmin.

Jackya olen tässä viime ajat ihan vain ratsastellut, kun ei ole ollut aikaa tehdä sen kanssa kunnolla töitä, mutta se on ollut pakko saada edes vähän liikkeelle, kun neiti omistajaa ei ole paljoa näkynyt. Tänään sitten pitkästä aikaa kerkesin kunnolla panostamaan myös Jackyn ratsastamiseen ja se oli äärettömän iloinen, kun pääsi kunnolla liikkumaan! Hypättiin kavalettia ja vaikka se väsyikin aika nopeasti, oli se kyllä varsin innoissaan ja teki oikein kivoja hyppyjä.

Ensi viikolla me jatkamme muissakin askellajeissa, kuin käynnissä, mutta venyttelyt jatkuvat edelleen. Pitäisi päästä pitkästä aikaa hyppäämään, mutta saas nähdä, saadaanko Oliverin kanssa aikataulut sopimaan. Minulla on nyt ihan järjetön kasa kursseja tehtävänä ja hänellä on muualla hirveä kasa uusia ratsutettavia.. Voisinhan minä tietysti yksinkin vähän hyppäillä kavaletteja, jotta sitten jos joskus saataisiin valmennus aikaiseksi, voisin ehkä mahdollisesti olla edes vähän vähemmän pihalla ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti