torstai 27. maaliskuuta 2014

Palasia paikoilleen?

Josko nyt alkaisivat palaset tipahdella paikoilleen? Acasina on ollut nyt niiiin hieno! Se oli eilen ihan superhyvä jos unohdetaan muutamat pukit. Se alkaa vähitellen hyväksymään kuolaimen paineen ja vastaa siihen oikealla tavalla! Pohjeavuille se täytyy saada nopeammaksi, käynnissä ja ravissa reaktio on nopea, mutta esim laukannostot ovat liian hitaita. Paitsi jos neitokainen käy vähän ylikierroksilla, kuten tänään ;) Ulkona oli ihan järjetön tuuli, mutta pilvetön taivas, joten ratsastin päättäväisesti ulkona. Tekee tietysti myös hyvää Acasinalle, kun en anna tuulen tai minkään muunkaan ulkopuolisen asian häiritä meidän treeniä. Hevonenkin oppii olemaan välittämättä, kun jatkan samalla tavalla, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä.



Olen nyt juoksuttanut Acasinaa aina muutaman kierroksen ennen kuin olen noussut selkään, sillä tavalla se saa alussa sitä kaipaamaansa vapautta ja on jo valmiiksi rennompi, kun nousen ratsaille. Tapa on ollut oikein toimiva, sillä Acasina on ollut näin aina heti alusta paljon vastaanottavaisempi.

Tänäänkin aloitin juoksuttamisella ja Acasina oli tuulesta huolimatta oikein hienosti. Toki se oli vielä normaaliakin menevämmällä tuulella, mutta se käyttäytyy niin hyvin, ettei vauhtikaan haittaa.
En kyllä oikeasti ole koskaan ollut tekemisissä vastaavanlaisen hevosen kanssa, kuin mitä Acasina on.. Sen luonne on kyllä ihan kultaa..

Tänään pidin Marliesille ja hänen kimolle ruunalleen ensimmäisen tunnin ja olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt. Pienillä istunnan korjauksilla saatiin homma toimimaan heti paljon paremmin ja kappas vain, lopuksi olivat hevonen ja ratsastaja tyytyväisiä ja väsyneitä. Ihan turhaan siis jännitin! Illalla sain vielä viestin Marliesiltä, että hänellä on lihakset kipeänä, joten saatiin kyllä istuntaa muutettua, kun heti oli eri lihakset töissä.

Tuo tuntien pitäminen on kyllä oikeasti aika kivaa hommaa, kun joutuu pohtimaan syvemmin tekemisen tarkoitusta, jotta neuvot saa puettua sanoiksi. Hyödyn siitä siis varmasti itsekin. Vähän kyllä naurattaa välillä minun neuvoni, kun on vähän sanat hukassa.. Vaikka osaankin täydellisesti saksaa, on hevossanastossani muutama aukko, kun sanan täytyisi tulla heti, ilman mietintäaikaa. Kaikenlaisia sanaväännöksiä olen kyllä saanut aikaiseksi, mutta eiköhän ole tärkeintä saada neuvo perille, vaikka itse selitys olisikin vähän omalaatuinen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti