torstai 8. maaliskuuta 2012

Edistysaskeleita!

Eilen minun oli todellakin tarkotus mennä liikuttamaan Remington, mutta en yksinkertaisesti jaksanut.. Huono minä.. Onneksi Remi sai kuitenkin olla koko päivän tarhassa aurinkoisessa ilmassa niin tuskin se minua liikuttamaan kaipasi. Tänään kuitenkin sain itseni raahattua sateessa tallille. Hevoset oli juuri otettu sisälle niin piti saada poni ennen liikuttamista kuivaksi. Edelleen hehkutan sitä solariumia, 14 min solariumseisoskelun jälkeen Remi oli kuiva. Lämmitetyillä lihaksilla oli kiva aloittaa liikkuminen ja Remi liikkuikin oikein kivasti heti alusta saakka. Aluksi taas meille aika perusverkaksi tullutta ravia kunnolla eteen, siirtymisiä ja peruutuksia. Paljon voltteja, täyskaartoja ja kiemura-uria, niillä saa Remin irtonaiseksi ja kunnolla keskittymään siihen, mitä ollaan tekemässä. Laukattiin taas kevyessä istunnassa ja annoin Remin venyttää kaulaansa kunnolla eteen alas ja mennä niin kovaa, kuin se maneesissa pääsi. Laukkailun jälkeen annoin Remin hetken kävellä pitkin ohjin.
Heti kun pyysin Remiä kokoomaan niin jopas se kokosikin, on tainnut viime päivien kokoomisharjoituksista olla todellista hyötyä! Nyt saatiin ravia enemmän eteen ja kokoomisaste säilyi temponvaihteluista huolimatta. Olin supertyytyväinen! Ravailtiin kiemurauria ja voltteja ja Remi oli todella tasainen.
Laukannostot käynnistä oli ok ja harjoiteltiin taas volttien avulla laukka/käynti-siirtymistä. Oikeanlaukan siirtymiset oli tosi jees heti alusta saakka, mutta vasempaan suuntaan tuli aluksi pari raviaskelta väliin. Sain koottua laukkaa vielä hiukan enemmän pienentämällä volttia ja sitten käyntiin siirtyminen toimi vasemmallekin.
Lopuksi annoin hiukan ohjaa ja ravattiin rentoa ravia, mentiin paria puomia molemmista suunnista, taas vähän lauantain mahdollista hyppäämistä ajatellen.. En ole vieläkään 100% varma, että hypätäänkö me vai ei, mutta nyt olisi kyllä oikeasti pakko. Tunnen itseni niin luuseriksi, kun jännitän sitä hyppäämistä ihan liikaa.. Pitää vaan se ensimmäinen hyppykerta hoitaa pois alta niin katsotaan vaan, innostun aivan varmasti!

Maisemia tallilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti