torstai 22. maaliskuuta 2012

Lämpöön totuttelua

Tänään oli pakko vähän treenailla, kun pakkohan näihin lämpötiloihin on tottua. Remiltä on lähtenyt talvikarvat aika hyvin pois, vatsan alla on kyllä vielä hirveä turkki ja onhan sitä karvaa aika paljon joka paikassa, mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin viikko sitten.
Tehtiin alkukäynnit taas pellolla ja siitä siirryttiin kentälle, oli muuten eka kerta, kun ratsastin kokonaan ulkona. Remiä häiritsi niin ohiajavat autot kuin lintuparvet ja milloin mikäkin, aluksi työmotivaatio oli aikalailla hakusessa. Aluksi taas pysähdyksiä ja peruutuksia ja käynti/ravi-siirtymisiä. Hiki nousi pintaan jo alkuraveja ravaillessa ja laukan jälkeen Remi olikin sitten kaulasta ja ryntäistä läpimärkä.
Tehtiin paljon voltteja, kiemurauria ja kaikenlaisia kaarteita, suoralla uralla Remin keskittyminen herpaantui alta aikayksikön. Kun vihdoin sain Remin kunnolla avuille ja keskittymään kunnolla, laukkailtiin taas voltteja ja koottiin laukkaa. Kokoomiset meni oikein kivasti, mutta huomasin aika pian, että Remi rupesi väsymään. Remi nosti ensimmäistä kertaa koskaan ristilaukan ja tippui laukasta raviin pariin otteeseen.. Harmitti kyllä, kun itsellä oli motivaatiota tehdä vaikka mitä, mutta pakkohan se on kuunnella hevosen toiveita. Enpä itsekään olisi pitkähihainen paita päällä jaksanut juosta, talvitakista nyt puhumattakaan, niin en vaan voi nyt vielä vaatia Remiltä suuria ponnistuksia ennen kuin karva on vaihtunut..
Lopuksi tehtiin taas maastolenkki ja juotin Remin purossa. Aina se puro pörisyttää ja jännittää, mutta lopulta sitten suostutaankin juomaan.. Sama rumba joka kerta, tänään ei meinannut tulla mitään, mutta en luovuttanut niin kappas, kyllä se vesi sitten taas maistuikin. Ensin piti kyllä moneen kertaan käydä haistelemassa, että mikäs peto sieltä vedestä tänään hyökkääkään.. Huomasin, että Remillä oli vähän nestettä etusissä niin kylmäsin jalat kunnolla ratsastuksen jälkeen. Pitääkin hankkia linimenttiä, ostoslista senkun vaan pitenee..
Huomenna olisi tarkoitus Remin jaksamisen mukaan mennä taas puomeja ja kavaletteja, katsotaan jos jonkun ihan pienen ristikonkin vaikka rakentaisi.
Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti