tiistai 6. maaliskuuta 2012

Mukavaa treenailua

Tänään taas paneroitu poni odotteli iloisena tarhassa.. Oli Remillä ollut taas kovin hauskaa, mutta joutuikin sitten kärsimään putsailusta normaalia kauemmin. Mutaa oli tälläkin kertaa korvista lähtien ihan joka puolella.. Onneksi muta oli kerennyt jo kuivua auringossa, joten ei tarvinnut ruveta pesemään.
Tehtiin alkukäynnit pellolla ja mentiin sitten maneesiin. Remi vaikutti ihan tyytyväiseltä, en ainakaan huomannut, että viikonlopun hiukan rankemman treenin jälkeen olisi ollut millään lailla erilainen. Oli toki eilen saanut rentoilupäivän niin oli mukavan rento tänään.
Sain kuulla valmentajalta ohjien valumisesta sen verran useaan otteeseen, että nyt hätävarana tein ohjiin solmut. En löytänyt meiltä nappulallisia ohjia, mutta sellaiset pitää kyllä ehdottomasti hankkia. Solmut toimivat oikein hyvin ja huomasin, että kaikki toimi paljon paremmin, kun en joudu jatkuvasti lyhentelemään ohjia.
Alkuveryttelyt taas kevyttä ravia nopeassa tempossa, siirtymisiä ja peruutuksia. Peruutukset meni ihan kivasti, Remi vaan menee usein aika rullalle eli täytyy harjoitella, jotta muoto pysyisi samana kuin ennen peruutusta. Tehtiin paljon suunnanmuutoksia, kiemurauria, voltteja.. Laukattiin kevyessä laukassa ja Remi tuntui nauttivan, venytti mukavasti kaulaa eteen alas. Laukassa tehtiin temponmuutoksia ja voltteja ja pääty-ympyröitä viikonlopun mahdollista estevalmennusta ajatellen.
Tehtiin ravissa kokoamisharjoituksia ja olen huomannut, että Remille sopiva tapa saada kokoamisastetta korkeammaksi, on pienten teiden, kuten volttien, täyskaartojen ja kiemuraurien meneminen. Tahti oli tänään kyllä liian hidas, mutta takaosa toimi oikein hyvin ja niska oli nyt kyllä todella kivalla korkeudella. Kun vain saataisiin tuo kokoomisaste toimimaan myös paremmassa tahdissa niin oltaisiin jo aika hurjasti edistytty. Treenailtiin viikonlopun neuvoin laukka/käynti-siirtymisiä ja toimi kyllä todella hyvin. Laukkavolteilla kokoominen onnistui todella helposti ja voltin jälkeen siirtyminen käyntiin meni jo oikein hyvin. Lopuksi ravailtiin rentoa ravia pitkälle eteen alas ja loppukäynneiksi käveltiin pieni lenkki maastossa.
On kyllä mukava, että voi jo nyt keskittyä muuhunkin kuin ainaiseen kunnon kohottamiseen. Nyt Remin kunto alkaa olla sillä tasolla, että ei enää tarvitse miettiä jaksaako se treenata esim juuri laukka/käynti-siirtymisiä ja niinkin rankkaa tehtävää, kuin laukan kokoomista voltilla. Voidaan keskittyä edistymiseen!
Remi hikoili taas aika lailla niin pääsi taas nauttimaan solariumista, se on kyllä mahtava kapistus!

Lopuksi vielä kuva siitä, kuinka se kevät on tosiaan jo saapunut.. Karvakasat ovat kyllä varma kevään merkki ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti