maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hienot hepat

Meillä oli perjantaina oikein onnistunut valmennus. Ei tehty oikein mitään ihmeellistä, keskityimme ihan vain tasaiseen tahtiin ja siihen, että muistin myödätä tarpeeksi nopeasti. Sabsi oli meihin oikein tyytyväinen ja sanoi meidän kehittyneen paljon sitten viime näkemän. Oli kyllä kiva kuulla, että edistyksen huomaa ja työ alkaa poikimaan tuloksia. Nopeasti ei varmasti saada suuria harppauksia tehtyä, mutta Sabsi oli sitä mieltä, että nyt suunta alkaa olemaan oikea ja hän uskoo vieläkin enemmän, että Acasinasta saa vielä kouluratsastuksellisestikin jotakin irti. Menomme näytti kuulemma harmoniselta, joten saan kai olla varsin tyytyväinen!

Sabsi ratsasti Acasinan lauantaina, kun en itse ollut paikalla ja sunnuntaina Acasina sai pitää vapaapäivän, kun tulinkin kotiin vasta yöllä. Tänään tehtiin ihana maastolenkki, tällä kertaa tehtiin vähän lyhyempi lenkki, mutta sitäkin vauhdikkaampi. Annoin Acasinan laukata oikein sydämensä kyllyydestä ja sehän päästeli menemään aikamoista vauhtia, kun annoin sille vapauden päättää vauhdistaan itse. Hyppäsimme ojan yli ensimmäistä kertaa ilman minkäänlaista epäröintiä! Ja muutenkin Acasina oli tietysti todella kiltti.

Jackyllä minun oli tarkoitus hypätä tänään, mutta suunnitelmat vaihtuivatkin maastolenkkiin, kun saatiin seuraa lenkille. En ollut vielä koskaan lähtenyt Jackyn kanssa pidemmälle maastolenkille, mutta tulipahan nähtyä, että senkin kanssa maastoilu onnistuu oikein stressittömästi. Lenkkeiltiin ihanalle terassille juomaan Almdudlerit ja hepat saivat syödä sillä aikaa vihreää. Jackyn kannalta tauon pitäminen oli hyvä idea, sillä huomasin taas, kuinka huono kunto sillä on.. Oltiin ihan vain kävelty koko matka ja Jacky oli jo hikoillut itsensä ihan läpimäräksi. Lämpötilakin oli kyllä hellelukemissa, mutta ei ole kyllä ihan normaalia, että suhteellisen kevyt maastokävely saa hevosen noin paljon hikoilemaan.. Täytyy kyllä ruveta panostamaan Jackyn liikutukseen taas enemmän, jotta saataisiin sen kunto taas kohoamaan.. Minulla vaan ei ole tarpeeksi aikaa päivittäiseen kahden hevosen treenaamiseen. Kyllähän Jacky liikuntaa saa, mutta en kyllä voi viimeaikojen ratsastuksia kauheasti kehua kovinkaan rankoiksi. Acasina menee tietysti Jackyn edelle.. Ja valitettavasti menee koulu vielä Acasinankin edelle.. 

Nyt täytyy vielä jaksaa tämä viikko ja sitten on kahden viikon pääsiäisloma, jonka ajattelin pysyä ihan vain kotona, vaikka kyllä tekisikin mieli lähteä jonnekin.. Niiden kahden viikon aikana voisin panostaa Jackyyn taas enemmän ja yrittää motivoida neiti omistajaa myös välillä liikuttamaan hevosensa.. Tässä yli 5 viikon aikana, kun kyseinen henkilö on liikuttanut Jackyn niinkin usein, kuin neljä kertaa..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti