tiistai 29. huhtikuuta 2014

Väsymystä ilmassa

Acasina on nyt ollut viimeiset päivät vähän ihmeellisen rauhallinen ja jopa väsyneen oloinen. Lauantaina sillä oli vapaapäivä, kun en ollut kotona, joten olisin kuvitellut sen olevan sunnuntaina virkeä, mutta se meinasi nukahtaa pystyyn. Vähän aikaa ratsastin, mutta aika paljon käynnissä venyttelyä, kun ei ollut ainakaan liikaa vauhtia meidän menossa.

Madotus osui nyt sitten vielä tähän samaan syssyyn, madotin Acasinan sunnuntaina ratsastuksen jälkeen. Acasina otti matomönjän kiltisti, vähän piti komentaa pitämään päänsä paikoillaan, mutta hienosti se sitten alistui kohtaloonsa ja sai ällöttävän makuisen mönjän suuhunsa (ja naamaansa).

Pidän madotuksen jälkeen aina yhden vapaapäivän ja vielä sitäkin seuraavana päivänä otetaan rennosti. Eilen se siis vain tarhaili, mutta tänään juoksutin sitä muutamat kierrokset ja annoin sen sitten piehtaroida maneesissa ja vähän aikaa hengailla siellä yksikseen. Aluksi se oli kyllä normaalia rauhallisempi, mutta loppujenlopuksi se innostui oikein kunnolla ja vetäisi jopa kunnon ilopukinkin.

Enpä tiedä miksi se tuntui niin väsähtäneeltä, ehkäpä tämä nopeasti vaihteleva ilma saa senkin kropan vähän sekaisin. Lauantaina ja sunnuntaina aamupäivällä oli helle, mutta sunnuntaina illalla tuli sitten ihmeellinen painostava ilma ja tietysti myöhemmin vielä ukkonen. Eilen ja tänäänkin on ollut samanlainen ihme ilma. Lämpötilat vaihtelevat 13 asteesta yli 20 asteeseen monta kertaa päivässä, niin eipä se kai ole ihmekään, että hevonen on niin väsähtänyt.

Pitää nyt seurailla, että jatkuuko väsähtäneisyys vielä, vai heräsikö Acasina kuitenkin tänään kunnolla juoksutuksen aikana. Seuraavien päivien aikana hepat pääsevät laitumelle <3 Ihanaa! Se tulee tekemään Acasinalle varmasti ihan järjettömän hyvää! Laitumet ovatkin jo ihanan muhkeassa kunnossa, niin on hyvä, että hepat pääsevät nauttimaan isommasta tilasta ja kunnon vihreästä.

"hohhoijaa"

"oot epis"
sottapytty


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti