lauantai 3. toukokuuta 2014

Ahkera heppa

Tässä tuli vahingossa melkein viikon tauko kouluratsastuksesta, mutta taisi kyllä tehdä tauko hyvää! Acasina oli aivan älyttömän hyvä ratsastaa ja päästiin taas kunnolla ratsastuksen makuun. Eipä edelleenkään tehdä mitään muuta, kuin isoja ympyröitä ja paljon suunnanvaihtoja ja siirtymisiä.

Laukannostoissa ravista Acasina pukitti, joten taisin jäädä kädellä vähän liikaa kiinni aluksi. Kokeilin sitten nostaa laukan niin, että myötäsin ohjasta vähän liioitellusti ja heti tuli paremmat nostot. Käynnistä laukka nousi puhtaasti.

Lopuksi laukattiin kevyessä istunnassa ja annoin sen hiukan spurttailla, mutta silti vaatimuksena se, että ylälinja teki hommia, eikä menty pitkänä pötkönä. Hienosti onnistui kovemmassakin vauhdissa ja laukka oli todella kivasti ylämäkeen nousevaa, on tainnut meidän ylämäkilaukkaaminenkin tuottaa tulosta! Kyllä nyt huomaa, että Acasina on saanut voimaa koko kroppaan, kun kaikki tuntuu niin paljon helpommalta, kuin vähän aikaa sitten.

Nyt sitten vain toivon, että laitumella olo saisi Acasinalle tarvittavaa läskiä luiden ympärille, se kun edelleen näyttää ihan maratoonarilta.. Näiden kuumempien ilmojen olen huomannut vaikuttavan Acasinaan aikalailla rauhoittaen, joten nyt voin hyvällä omallatunnolla ruveta syöttämään sille myös vähän enemmän väkirehuja, ilman, että se räjähtää liian energian takia. Olen kyllä huomannut, että nyt, kun Acasina on lopettanut kasvamisen (toivottavasti), on se saanut myös edes hiukan lisää massaa. Sen kropan muoto on onneksi jo muuttunut, mutta kyllä se vaatii vielä runsaasti lihasta ja sitä läskiäkin, että se alkaisi näyttämään hevoselta.

On kyllä niin ihanaa, kun Acasina voi olla laumassa ulkona. Sen laumaan kuuluu yksi 26-vuotias pikkuponitamma, 14v newforesttamma ja 16v puoliveritamma, joten se on aikamoisen aikuisessa seurassa. Pikkuponi ei ole mukana laitumella, mutta tarhassa se on seurana osan päivää.

Alla kuvia torstailta, kun hepat pääsivät ensimmäistä kertaa tänä kesänä laitumelle. Aika onnellisilta näyttivät hepat, kun pääsivät  nauttimaan laidunheinästä ja isommasta tilasta..










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti