tiistai 6. toukokuuta 2014

Kimoliikuntaa

Acasina oli eilen superhyvä ratsastaa, se hetkittäin vähän painoi kädelle, sillä se oli todella menevällä tuulella. Se oli jotenkin vähän liiankin ylienerginen ja tarvitsi vähän motivointia, jotta se todella jaksoi keskittyä. Muutaman komentamisen jälkeen se rentoutui oikein kivasti ja taas uusittiin ennätyksiämme rentona kulkemisessa! Laukka oli todella hyvä ja nyt saatiin ylläpidettyä rentous myös muutaman kerran siirtymisissä, jotka ovat seuraava työmaa. Nyt Acasina menee kaikissa askellajeissa jo kivasti, mutta varsinkin hitaampaan askellajiin siirtymiseen täytyy ruveta keskittymään kunnolla. Eli siirtymisiä, siirtymisiä, siirtymisiä..

Tänään pidin Marliesille ja Napoleonille tunnin ja hyppäsin lopuksi vielä itse selkään, kun Napoleon ei meinannut millään toimia vasemmassa kierroksessa. Ilman kypärää, hanskoja ja kunnon ratsastuskenkiä.. No, tulipahan kokeiltua nopeasti ja rupesihan se poni toimimaan!
Napoleon on aika hassu hevonen, se on aikamoinen rakennekukkanen ja luonteeltaan kunnon hölmöläinen. Se on entinen valjakkohevonen, eikä sille ole oikein kukaan koskaan vielä opettanut ratsastuksen perusasioita kunnolla, se on esim pohjeavuille aivan järjettömän hidas.

Kun Napoleonin pistää kunnolla hommiin niin sehän on jopa aika mainio ratsastaa! Se on todella kevyt suusta, kun sen vain saa edes jollakin tavalla myötäämään kaulastaan ja liikkumaan muuten, kuin etupainoisena selkä unohduksissa. Yllätyin itsekin, kuinka kiva se olikaan, kun tajusin, miten sen nappulat toimivat. Ratsastin ihan vain muutaman minuutin, mutta sain sen menemään molempiin suuntiin tasaisesti, joten lopetettiin heti, kun oli hyvä fiilis.

Kyllä aika ruma ja rakenteellisesti haasteellinenkin hevonen alkaa näyttämään hevoselta, kun se kulkee edes jollakin tavalla kroppansa läpi, eikä vain humputtele menemään. Aika hauska otus, enpä ole vastaavanlaista hevosta ennen ratsastanut.

Laskeutuessani Napoleonin selästä napsahti minulla selässä ja koko vasen puoli hartiosta meni aivan järjettömään jumiin.. Acasina sai siis tänään (ja toivottavasti tosiaan vain tänään!) vapaapäivän, mutta sitä se tuskin häiritsi, oli meinaan neiti Acasina melkoisen tyytyväisen näköinen kavereiden kanssa laitumella ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti