tiistai 29. toukokuuta 2012

Koulutreenailua

Eilen ratsastin ensin Sallyn, se oli alussa jäykkä ja tahmainen. Tuntui siltä, ettei Sallyä olisi kiinnostanut liikkuminen ollenkaan. Taivuttelemalla ja lisäyksillä sain sen kuitenkin vertymään ja yhtäkkiä se olikin todella hyvä ratsastaa! Ensimmäisen kerran se tuntui oikeasti rentoutuvan ja sainkin sen kokoomaan itseään enemmän kuin ennen. Mentiin paljon kiemurauria, väistöjä ja voltteja ja niin sain takapään tekemään kunnolla töitä.
Laukan kanssa ollaan tehty paljon töitä, Sally laukkaa "estelaukkaa" ja haluaisin sen oppivan laukkaamaan lyhyempänä, kootumpana. Eilen laukkakin rupesi sujumaan, kun nostin laukan hidastempoisesta kootusta ravista. Sally tekee ihmeellisiä spurtteja laukassa, sen omistajan kanssa ollaan juteltu, että ihan kuin se näkisi jotain mielikuvitusesteitä.. Sally on kuulemma hypätessä kuin imuri ja nämä sen mielikuvituksessa olevat esteet ovat kyllä näyttäneet minulle mitä omistaja tarkoittaa Sallyn loistavalla imulla. Sallylle pitää koko ajan keksiä jotakin pikkutarkkaa tekemistä, jottei sen keskittyminen herpaannu. Uskoisin, että laukkaspurtit liittyvät myöskin siihen, ettei Sally vaan yksinkertaisesti jaksa keskittyä pelkkään laukkaamiseen. Se selvästi vaatii ihan peruslaukkaamiseenkin enemmän haastetta.. 
Sally on rankin hevonen, jota olen koskaan ratsastanut, mutta sen kanssa pienetkin edistymiset ovat jotenkin enemmän palkitsevia, kuin muiden hevosten kanssa. Pieni pätkä kootussa ravissa ja hyvin pyörivä laukka ovat kovan työn takana, mutta joka kerta Sallystä saa enemmän irti. 
Mielestäni on kummallista, miten esteratsastajat usein unohtavat, miten tärkeää kouluratsastus on. Olen ihan varma, että Sallystä tulee parempi esteratsu, kun sitä treenataan kunnolla myös koulupuolella. En tajua mitä esteratsastajat tekevät välipäivinä, kun eihän joka päivä hypätäkään voi..
Remingtonin kanssa ajattelin eilen tehdä vähän rennomman päivän, mutta kun huomasin, miten energinen se oli, tulikin tehtyä oikein kunnon koulutreeni. Aluksi annoin sen ravata pidemmällä kaulalla ja laukattiin kunnon vauhtia, minä kevyessä istunnassa. Remi ei olisi malttanut laukkaspurttaamisen jälkeen keskittyä rauhalliseen ravaamiseen, mutta sain sen todella kivasti avuille väistöillä ja kiemuraurilla. Remi oli todella kiva ratsastaa, oikein vetreä. En olisi kuvitellut sillä olevan noin paljon virtaa, kun sunnuntaina tosiaan hypättiin. Tehtiin muutamat todella kivat ravilisäykset ja treenattiin taas kootumpaa laukkaa volteilla. Laukka oli tosi hyvää, mentiin jo niin pieniä voltteja, ettei piruettilaukka ollut kovinkaan kaukana. Pitääpä ruveta treemaamaan taas enemmän tuota kokoomista laukassa..
Eilen minulle tuli taas valtava hyvänolontunne, kun Remin kanssa kaikki toimii niin hyvin. Kun miettii, että vajaa pari kuukautta sitten en olisi uskonut, että sen kanssa treenattaisiin enää yhtään mitään, niin kappas vain, nyt treenataankin jo kahta lajia.. Pitää pitää peukut pystyssä, että tilanne tosiaan on totta, eikä tulisi mitään takapakkeja. Remi on kyllä niin loistava löytö, sen luonne on vaan yksinkertaisesti ihan mieletön, ei tuollaisia vaan yksinkertaisesti tule vastaan :)

Loppuun taas pari kuvaa meidän maisemista tallilta. Eilen oli kokoajan hirveitä ukkosia, mutta illaksi onneksi rauhoittui. Koko kaupunki oli peittynyt pilvillä, mutta vuorella oli kirkasta. En kyllä tosiaan vaihtaisi näitä maisemia ihan helpolla..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti