tiistai 1. toukokuuta 2012

Helteet jatkuvat..

Kolme punaista peräkkäin :)
Kuumuus vaan jatkuu.. Kävin hakemassa Remin laitumelta ja oli kyllä aika vastahakoinen, taisi olla poitsulla niin kovin mukavaa laitsalla.. Päätettiin lähteä maastoon ja seuraakin saatiin! Oli kyllä hyvä tuuri, kun saatiin mukaan joku joka tietää reittejä, itselläni kun ei ole pienentäkään havaintoa mihin kannattaisi lähteä. Mentiin tunti käyntiä, mutta kaikki kolme heppaa oli ihan läpimärkiä hiestä jo tosi nopeasti. Mentiin jyrkkiä mäkiä ylös ja alas, kerran Remi olisi halunnut laukata mäen ylös ja kun en antanut niin se vetäsi pienet pukit. Remiä ärsytti olla viimeinen, mutta heti, kun mentiin edes vierelle, niin se alkoi vähän kuumumaan ja oisi halunnut päästä juoksemaan. Tallille päästyämme jouduin pesemään Remin, sillä se hikoili itsensä kyllä aivan läpimäräksi. Pitää yrittää nyt maastoilla vähän enemmän, noiden meidän vuoripolkujen kapuaminen on kyllä hyvää treeniä ja oppiipahan Remikin katsomaan mihin ne jalkansa pistää. Jos Remi tosiaan on näin hyväkuntoinen niin en voisi kuvitella, että parin viikon päästä klinikalla sanottaisiin, että pitäisi tehdä joku muutos liikkumiseen.. Olen aivan varma, että tämä päätökseni liikuttaa Remiä on ainut oikea. En todellakaan usko, että oikea tapa hoitaa Remiä olisi sen seisottaminen tarhassa.

Liikutin tänään myös Sallyn, mutta odotin vähän pidemmälle iltaan. Sally oli väsyneen oloinen, enpä kyllä ihmettele, yli 30 asteen helteessä kuka tahansa tarvitsee pientä herättelyä. Tehtiin aluksi paljon peruutuksia ja pysähdyksiä, Sallyn peruutuksissa on kyllä vielä tekemistä. Sen peruutustyyli on hyvin omalaatuinen, mutta eiköhän me treenaamalla saada se vähän normaalimmaksi. Sally nimittäin peruuttaessa laittaa hirveästi painoa takaosalle ja melkein kuin laahaa etuset taaksepäin.. Pitää yrittää saada kuva, sillä se on kyllä oikeasti kummallinen tapa, en ole koskaan nähnyt vastaavaa. Useamman peruutuksen jälkeen ne rupesivat sujumaan vähän paremmin, mutta omalaatuisella tyylillä.. Ravissa venyttelin Sallyn kaulaa pienillä ylitaivutuksilla. Tehtiin paljon suunnanmuutoksia ja kaariuria ja Sally vetreytyikin aika mukavaksi. Oli todella mukavaa huomata, että varsinkin lopuksi pystyin antamaan vaikka kuinka paljon ohjaa ja kaula pysyi silti juuri niin kuin sen tahdoin pysyvän. Selkä oli mukavan ylhäällä ja takaosa teki hyvin töitä, en olisi viikko sitten uskonut, että Sally menisi rennosti, vaikka ympärillä tapahtui vaikka mitä. Olin kyllä todella tyytyväinen ja edelleen olen sitä mieltä, että Sally on minulle hyvin sopiva hevonen.

Minulta on nyt useampi meidän tallilainen kysynyt, josko voisin koulutreenailla heidän hevosiaan. Mukavaahan se on, että tarjoavat hevosiaan ratsastettavaksi, mutta minua vähän pelottaa, että jossakin vaiheessa ratsastankin jo neljä hevosta päivässä.. Kun on ratsastuksesta kyse, niin en todellakaan osaa sanoa ei.. Yksi olisi vähän enemmän vaativa, suht osaamaton poni, joka ehdottomasti vaatisi jonkun läpiratsastamaan sen pari kertaa viikossa. Omistaja on nuori tyttö, joka tänään myönsi, ettei tiedä mikä on asetus.. Poni vedetään gramaaneilla (jotka pistetään kiinni satulaan..) pakettiin ja tyttö sitten vetelee sillä vähän sinne sun tänne, tajuamatta ponistansa yhtikäs mitään. Pitää vähän mietiskellä, sillä tarkoitus olisi olla kesällä pidempi aika Suomessa, joten yritän nyt jollakin tavalla saada itseni sanomaan ei..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti