keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ratsastajaesikuvani

Kysymykset jatkukoon.

Päivä 2: Ratsastajaesikuvani

Hmmh, tämä onkin vaikea kysymys.
Ihailen useita taitavia kouluratsastajia. Yksi, jota olen ihan harrastukseni alkuajoista ihaillut on Kyra Kyrklund. Ihailin pienenä hänen Matadoriaan, ylläri, että musta piirtopää on herättänyt huomioni. Kyran kirjaa Kyra ja ratsastuksen taito luin kiinnostuneena jo ennenkun tiesin, mikä on peräänanto tai edes "pyöreänä tai muodossa meneminen". Tuli opeteltua ulkoa kaikki mahdollinen, mitä kirjassa luki, vaikka en ymmärtänytkään oikeastaan yhtään mitään.

Kyra ja Matador II. Kuva täältä.

Toinen ihailemani ratsastaja on Edward Gal, joka tuskin myöskään paljoa esittelyitä kaipaa. Kukapa ei ihailisi Edwardin ja Totilaksen yhteistyötä. Onhan hän varmasti myös muiden hevosten kanssa loistava ratsastaja, mutta Totilaksen kanssa hänen taitonsa pääsivät parhaiten esille. Toivoisin, että Edward vielä joskus saisi Totonsa takaisin.

Edward ja Toto. Kuva täältä.
Kolmas ihailemani ratsastaja on Kimmo Sulkala. Rusalla olen päässyt hänen ratsastustaan seuraamaan hyvin läheltä ja pidän hänen tyylistään. Näin hänet joskus vuosia sitten Horse Showssa ja iskin silmäni hänen hevoseensa Iso Griffoon, oli hienoin hevonen, jonka olin livenä nähnyt. Enpä olisi silloin uskonut, että myöhemmin itse hoitaisin ja ratsastaisin Griffoa.
Kimmo saa minulta ihailua myös siksi, että hän on sairaudestaan huolimatta ja parantumisensa jälkeen noussut hyvin nopeasti takaisin hevosenselkään. Miellyttävä ja hauska mies muutenkin, todella hyvällä asenteella liikenteessä.

Kimmo ja Gee. Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti