keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Keskiviikko


Ruipelo :(
voi tuota roikkuselkää ja heinämahaa :(

Remi voi oikein superhyvin. Maanantaina saatiin tosiaan ravata ensimmäistä kertaa, mutta jouduin maneesiin juuri pahimman ruuhkan ajaksi. Maneesissa oli myös pari viikkoa sitten tullut uusi tamma, jota Remi ei ollut vielä koskaan nähnyt. Se olikin sitten paljon kiinnostavampi, kuin eteenpäin meneminen. Voi tuota ruunan rupsukkaa. Remington oli aivan rakastunut pieneen issikkatammaan.. Ravailtiin pieniä pätkiä, kun ei oikein mahduttu muuta tekemään. Heti kun olisi ollut tilaa, niin Remi sitten tuntui innostuvan vähän liikaa. 
Juoksutin siltä sitten enimmät energiat pois, se juosta kipitti kyllä ihan järjetöntä vauhtia. Remi vetäisi muutamat aika villit laukkapätkät, mutta suurimmaksi osaksi pysyi kyllä ravissa. Eilen se olikin sitten vähän jumissa, mutta eipä ole ihmekään.
Tänään juoksutin sen pessoalla rennosti eteen alas ja se meni todella kivasti. Remi ei ihmetellyt pessoaa ollenkaan, taisi tajuta sen jujun heti. Pidin pessoan todella löysällä, mutta kuitenkin niin, että se vähän ohjasi Remiä liikkumaan oikein. Oli kyllä onnistunut kokeilu, sillä Remi liikkui kyllä todella kivasti. Se liikkui todella tyytyväisesti, aivan järjetön ero siihen, mitä se esim ennen joulua oli. Nyt sen takaset taas astuvat kunnolla alle ja kaulakin rupeaa hakemaan muotoa. 
Lopuksi päästin sen irti, jotta se pääsisi piehtaroimaan, mutta kaveri se vaan hölkkäili edelleen innoissaan. Annoin sen ravailla, sillä eiköhän se itse tiedä miten paljon jaksaa. Vähitellen se siirtyi käyntiin ja annoin sen kävellä niin kauan, kuin se vain viitsii. Reilun kymmenen minuutin jälkeen se käveli nätisti luokseni ja pysähtyi eteeni. Poni taisi siis olla valmis.
Remi pääsee nyt aamupäivällä kahdeksi tunniksi tarhailemaan kavereiden kanssa, tarhailuaikataulua saatiin siis nopeuttaa. Heti kyllä huomasi, että Remi on paljon iloisemmalla tuulella, kun ei joudu seisomaan koko päivää tallissa.

Arpi alkaa olla lähes kokonaan näkymättömissä, enpä olisi uskonut, että se jo näin nopeasti olisi noin huomaamaton. Vaikka Remi onkin ollut nyt tallilevossa, ihmettelen kyllä, ettei noihin ajeltuihin kohtiin ole kasvanut ollenkaan karvaa. Karva on edelleen yhtä lyhyttä, kuin silloin, kun haettiin Remi klinikalta..



Eilinen höykytys taisi olla Dessien takasille vähän liikaa.. Heppa seisoi tänään aamulla turvonneilla takajaloilla karsinassa, oikea aika tuhti, vasemmassa vain vähän nestettä.. Oikeasta takajalasta ep vasempaan suuntaan mentäessä kaarteissa. En tänään vielä kutsunut eläinlääkäriä paikalle, sillä turvotus laski kylmäämisen ja kävelyn ansiosta aika hyvin. Kävin illalla vielä uudestaan kylmäämässä ja kävelyttämässä ja turvotus laski melkein silmissä. Laitoin jalkaan myös turvotusta laskevaa geeliä.
Huomenna aamulla menen heti tarkistamaan tilanteen.. Lopetan koko hevosharrastuksen jos Dessien jalassa on jotakin vakavampaa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti