sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sunnuntai

Sunnuntait kyllä kuluvat lähes kokonaan talleillessa, on kiva, kun näkee paljon porukkaa ja kerkeää pitämään pidemmänkin tauon Remin ja Dessien liikutusten välissä. 
Olin suunnitellut vieväni Remin tarhaan siksi aikaa, kun ratsastan Dessien, mutta kokeilu hiukan epäonnistui.. Vein Remin kyllä tarhaan, mutta hain sen melkein saman tien pois, kun kuulosti siltä, että joku yrittäisi syödä sen elävältä. Sen tarhakaverit Boy ja Danty riehuivat sen kanssa oikein urakalla ja muutamaan otteeseen touhu näytti ihan joltain muulta, kuin aikuisikäisten ruunien leikiltä.. 
Remi huusi kuin syötävä ja rupesinkin jo miettimään, että ehkä tallinomistajat ovat sen vielä tarhanneet yksin. Kysyin tallinomistajalta, että missä tarhassa se Remi aamupäivisin oikein on ja kuulemma siellä se Boyn ja Dantyn kanssa on riehunut jo joka päivä tällä viikolla. No, saapahan ainakin liikuntaa ja on tekemistä.. 
Selvästi huomaa, että nyt, kun Remi voi taas paremmin, on se alkanut taistelemaan omasta paikastaan laumassa. Kaverit selvästi ovat vähän ihmeissään, että miksipä se lauman pohjimmainen nyt kuvittelee uhittelevansa pomoille. Ainakin kertoo vain hyvää Remin voinnista, kun se jaksaa puolustaa itseään. Ennen joulua se meni aina sivummalle kavereista ja jätti ne kokonaan rauhaan, nyt sitä ei saa sivummalle sitten millään. No, nytpähän ainakin tiedän, etteivät ne kaverit sitä ainakaan hengiltä syö, kun Remi on jo viikon selvinnyt..

Juoksutin Dessien ennen kuin hyppäsin selkään ja se on kyllä sille oikein hyvä tapa. Saa kiihdytellä ihan hyvällä omallatunnolla jos tahtoo ja on kiva hypätä jo valmiiksi vertyneen hevosen selkään. Juoksuttaessa Dessie meni oikein kivasti, aloitin heti jännittävässä päädyssä, vasempaan suuntaan Dessie ei edes vilkaissut nurkkaa, mutta oikeaan suuntaan siitä tuli kiihdyteltyä ohi. Lopuksi se meni oikein kivasti rentona nurkasta ohi, joten siinä vaiheessa oli hyvä hetki nousta selkään.
Dessie oli oikein kiltisti, mutta huomasi ehdottomasti, että sillä oli viimeksi ratsastettu tiistaina. 
Sillä on kiima, joten sekin vähän herpaannutti keskittymistä, mutta all in all, se oli kyllä ihan jees ratsastaa, kun vertaa parin viikon takaiseen niin alkaa kyllä tosiaan olla hektisyys historiaa.
Käytiin lopuksi kentällä kävelemässä loppukäynnit, eikä siellä jännittänyt yhtään mikään. Nätisti mentiin ihan koko kenttää ympäri, kävin tosiaan nyt ensimmäistä kertaa Dessien kanssa selästä käsin kentällä. Maastoilumahdollisuuttaa ei nyt ole vielä ollut, kun en saa valoisaan aikaan ketään seuraksi. Nyt onneksi on kyllä vielä kuudelta valoisaa, joten vähitellen voi jo mennä illallakin maastoilemaan.

Juoksutin Remin tänään taas pessoalla, se liikkuu sen kanssa oikein mielellään. Annoin sen ravata ihan omaa tahtiaan ja sen tahti oli kyllä aikamoinen. Muutamat pukitkin se heitti, en ole Remiä koskaan nähnyt tuollaisena. Se on todella iloisen oloinen ja liikkuu todella tyytyväisen näköisenä. Päästin sen lopuksi taas irti ja se sai piehtaroida ja kävellä loppukäynnit taas vapaana omassa tahdissaan.







Päästin Dessienkin vielä ennen kotiinlähtöä pikaisesti irti maneesiin. Heti, kun se pääsee vapaaksi, se menee piehtaroimaan ja piehtaroi oikein antaumuksella. Annoin sen sitten vielä vähän aikaa kävellä vapaana ja se piehtaroi vielä uudestaankin.

moi olen koppakuoriainen

moi olen mato



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti