maanantai 25. helmikuuta 2013

Winter wonderland... again..






Mielettömän kaunis talvinen ilma jatkuu edelleen.. Tänään tuli kyllä nautittua auringosta ja lumesta molempien hevosten kanssa oikein kunnolla. Remingtonin kanssa tehtiin taas oikein kunnon mäkitreeni maastossa. Mäkitreeni olisi sellaisenaankin jo aikamoisen rankkaa touhua, mutta siihen yhdistettynä vielä hankitreeni niin on jo niin superhyvää treeniä, etten parempaa kyllä keksi. Remi oli todella ahkera ja meni huhkien jyrkkiä mäkiä ylös. Se käyttäytyy kyllä ihan todella hyvin, ei kertaakaan miettinyt olevansa menemättä jostakin kohdasta ja rohkeasti hyppäsi lorisevan ojankin yli. Käytiin tekemässä pieni välistoppi purolla ja annoin Remin taas juoda.
Siirryttiin vielä maneesiin, sillä Remi oli maastoilun jälkeen vielä varsin energinen. Ravailtiin rennosti eteen alas maneesissa ja Remi viiletti aikamoista vauhtia. Päätin sitten kokeilla laukkaa ja Remi laukkasi todella kivasti pyöreää ja tasapainoista laukkaa. Kokeilin tehdä muutaman voltin laukassa ja Remi se vaan meni molempiin suuntiin todella hienosti. Ei minkäännäköisiä vastusteluita tai mitään muitakaan merkkejä kivuista tai jumituksista. Remin laukka on aivan ihanaa, kun se rentoutuu. Tuota rentoa laukkaa olenkin jo kuukausien ajan ikävöinyt. Minusta vähän tuntuu, että rupean hyppäämään Remillä, ennenkuin alan hyppäämään Dessien kanssa ;) Jos se kerta tuntuu jo nyt noin hyvältä niin mitähän saankaan siitä vielä irti, kun lihakset kasvavat!
Nyt on siis kuntoutusprojekti virallisesti ohi ja tästä alkaa sitten kunnon kohottaminen, lihasten kasvattaminen ja kunnollinen treenaus! Enpä olisi uskonut, että seitsemän viikkoa leikkauksen jälkeen olisi jo noin hyvillä mielin töitä tekevä hevonen alla.. Aika mieletöntä :)

Dessien ratsastin tänään kokonaan kentällä. Käveltiin koskemattomassa lumessa pitkät alkukäynnit. Ravailtiin rennosti ja Dessie selvästi kovasti tykkäsi juosta lumessa. Aika rankkaahan lumessa ravailu olikin, joten ei menty kovin kauaa. Dessie oli oikein kiltisti, nyt huomaa kyllä ihan jokaisena päivänä tapahtuvan edistystä. Dessie on kerta kerralta tasaisempi ja mukavampi.
Se on ollut minulla nyt tasan kuukauden ja tämän kuukauden aikana se on muuttunut kyllä jo ihan eri hevoseksi.
Ratsastuksen jälkeen kävin nopeasti heittämässä satulan talliin ja pukemassa loimen päälle ja mentiin vielä vähäksi aikaa kävelemään kentälle. Annoin Dessien piehtaroida ja se piehtaroikin taas kolme kertaa. Katseltiin maisemia ja Dessie tuntui todella tyytyväiseltä ja rennolta. Aikamoinen ero siihen stressaavaan aikapommiin, minkälainen Dessie vielä pari viikkoa sitten oli. Vähitellen se on tottunut meidän talliin ja minun tapoihini. Se tulee jo paddockista sisälle vastaan, kun kävelen talliin, joten kyllä se on nopeasti oppinut, että kuka se hänen ihminen onkaan. Eiköhän tuostakin vielä hevonen tule ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti